Πέμπτη 24 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πανεργατική κινητοποίηση

Συγκεντρώσεις αντίστασης στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας

Με το σημερινό πανεργατικό συλλαλητήριο που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στις 7 μ.μ στο άγαλμα του Βενιζέλου, η εργατική τάξη της Θεσσαλονίκης και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, υψώνουν τα κάστρα αντίστασης που πάνω τους θα εξουδετερωθούν και θα κουρελιαστούν τα αντιλαϊκά μέτρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει με το στημένο "κοινωνικό διάλογο" που ξεκινά σήμερα με τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Με τις κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα που ξεκινούν με το σημερινό συλλαλητήριο, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Κυριακίδης στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη , «η εργατική τάξη θα δείξει ότι δε θα δεχτεί τον οδοστρωτήρα των αντεργατικών μέτρων. Δε θα μπει στη λογική του "σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω". Δεν πρόκειται να δεχτεί καμία άλλη κοροϊδία κυβερνητικών υποσχέσεων».

Εμείς έχουμε τη λογική του αγώνα, τόνισε ο Θ. Κυριακίδης, που πέρα απ' τα άλλα προωθεί και την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος. «Δεν αποτελεί "διάσπαση" του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως ισχυρίζονται οι κήρυκες της υποταγής, η δράση που υπερασπίζεται τα στοιχειώδη, τα αυτονόητα εργασιακά δικαιώματα. Αυτό είναι ο πραγματικός ρόλος του εργατικού κινήματος, αυτό πραγματικά προωθεί την ενότητα. Εάν πραγματικά μπούμε στη λογική αυτών των ηγεσιών της ΓΣΕΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ και ΑΔΕΔΥ, υπογράμμισε ο Θ. Κυριακίδης, θα εκφυλιστεί το συνδικαλιστικό κίνημα».

Το σημερινό συλλαλητήριο, τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, θα αποτελέσει και τη βάση για την επόμενη κινητοποίηση που θα γίνει στις 2 του Σεπτέμβρη, ημέρα εγκαινίων της ΔΕΘ, που ως γνωστό ο πρωθυπουργός προβαίνει σε εξαγγελίες οικονομικών και άλλων μέτρων που προσδιορίζουν τη συνολικότερη κυβερνητική πολιτική.

Με δεδομένο τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής και την προσπάθεια να περάσουν τα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα είναι βέβαιο ότι στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα αναγγείλει έναν προϋπολογισμό πρωτοφανούς λιτότητας και θα επιμείνει για την εφαρμογή των συγκεκριμένων ρυθμίσεων και στις εργασιακές σχέσεις.

Στη συνέντευξη παρουσιάστηκε και το συνολικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων του ΠΑΜΕ, μέχρι το τέλος του χρόνου που, εκτός από το συλλαλητήριο στις 2 Σεπτέμβρη, περιλαμβάνει μια σειρά εκδηλώσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Περιλαμβάνει ακόμα ιδεολογικά, πολιτικά, οργανωτικά μέτρα και όξυνση του Μετώπου των ταξικών δυνάμεων με ΣΕΒ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΟΝΕ και τα όργανά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Συσπείρωση νέων αγωνιστικών δυνάμεων στο ΠΑΜΕ, για να ισχυροποιηθεί η αυτοτελής αγωνιστική παρουσία του. Ισχυροποίηση Σωματείων - συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα. Συζητήσεις στα συνδικάτα για προβλήματα εργασιακά, ασφαλιστικά. Περιοδείες, συσκέψεις συγκεντρώσεις, έκδοση ενημερωτικού υλικού, υπομνήματα, διαμαρτυρίες, κ.ά.

Συγκεντρώσεις

Στη σημερινή κινητοποίηση στην Καβάλα, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης, συμμετέχουν τα παρακάτω σωματεία: Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ "Η Ενσωμάτωση", Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας, Σωματείο Οικοδόμων Θάσου, Σωματείο Ναυτεργατών "Η Θάσος", Σωματείο Λογιστών Καβάλας, Σωματείο Εργοστασίου "Μπιάνκα Παγγαίου", καθώς και άλλοι συνδικαλιστές, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι μαζικών φορέων.

Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα της Βέροιας εκφράζουν σήμερα την αντίθεσή τους στον "κοινωνικό διάλογο" και τα αντεργατικά μέτρα με πικετοφορία που ξεκινά στις 8 το βράδυ από την Πλατεία Αγίου Αντωνίου.

Σήμερα, εξάλλου, πραγματοποιούνται συλλαλητήρια και στην Κοζάνη, Σέρρες και Αλεξανδρούπολη. Πικετοφορία πραγματοποιείται επίσης στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας στις 8 το βράδυ, ενάντια στο ξεκίνημα του "κοινωνικού διαλόγου" - απάτη, με πρωτοβουλία της συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ