Πέμπτη 24 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Σεισμός 5,8 Ρίχτερ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-

Σεισμική δόνηση που κατά τις πρώτες εκτιμήσεις των Τούρκων επιστημόνων είχε μέγεθος 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χτες το απόγευμα στη Βορειοδυτική Τουρκία. Ως το βράδυ είχαν ανακοινωθεί 22 τραυματισμοί ανθρώπων οι οποίοι πανικοβλήθηκαν και πήδηξαν από κτίρια.

Το παρατηρητήριο Καντιλί της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 16.41 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), με επίκεντρο την επαρχία Σακάρια, 150 χιλιόμετρα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης. Η περιοχή, ως γνωστό, είχε υποστεί τρομακτικές ζημιές από το σεισμό που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 40.000 ανθρώπων πριν από ένα χρόνο.

Η δόνηση, κατά τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, διήρκεσε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα και έγινε αισθητή και στην Κωνσταντινούπολη.

  • Συνεχίζεται η κρίση στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας, με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας να ασκεί πιέσεις προς τον πρόεδρο Σεζέρ να αποδεχτεί το κυβερνητικό διάταγμα περί απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση Ετσεβίτ επικρίνει τον πρόεδρο ότι «δίνει όπλα στους εχθρούς του καθεστώτος» ισλαμιστές και αυτονομιστές Κούρδους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ