Πέμπτη 24 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καλοκαιριού γυρίσματα...

Σκηνή από την ταινία του Αν. Κόκκινου «Πάμπτωχοι ΑΕ»
Σκηνή από την ταινία του Αν. Κόκκινου «Πάμπτωχοι ΑΕ»
Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της νέας κινηματογραφικής ταινίας του Αντώνη Κόκκινου με τίτλο «Πάμπτωχοι ΑΕ», μια κωμωδία στην οποία εμπλέκονται χωματερές, στελέχη επιχειρήσεων και άστεγοι σε ένα κυνήγι «θησαυρού», που δεν είναι άλλος από τα σκουπίδια.

Ενας φτωχός επιστήμονας καταλήγει στη φυλακή όπου γνωρίζεται με έναν αντικέρ και έναν Πόντιο εκ Ρωσίας αστροφυσικό... που πουλάει πούρα έξω από το χρηματιστήριο. Οι τρεις τους θα συστήσουν την εταιρία «Πάμπτωχοι ΑΕ», που διαχειρίζεται ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης σκουπιδιών. Οταν όμως τα σκουπίδια αποκτήσουν οικονομική αξία, θα σπεύσουν πολλοί να τα αποκτήσουν!

Το σενάριο είναι του Γιώργου Κοτανίδη, η φωτογραφία του Νίκου Καβουκίδη, το μοντάζ της Ιωάννας Σπηλιοπούλου και η μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Μπέζος, Χρήστος Βαλαβανίδης, Ρένια Λουιζίδου, Δημήτρης Τζουμάκης, Γιώργος Κοτανίδης, Δημήτρης Καμπερίδης, Βίκυ Πρωτογεράκη, Δάφνη Λαμπρόγιαννη και οι μικροί Νάντια Μπουλέ και Γιώργος Βελάκης. Φιλικά συμμετέχουν οι Μαρία Γεωργιάδου, Σόφη Ζανίνου, Γιώργος Πυρπασόπουλος και Κώστας Καζανάς. Η παραγωγή είναι του «Μύθου». Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 5 του Γενάρη.

  • Μια αυγουστιάτικη ερωτική ιστορία στην άδεια Αθήνα διηγείται η νέα ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη «Φτηνά τσιγάρα», η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί και αναμένεται να προβληθεί τον ερχόμενο Νοέμβρη.

Το σενάριο είναι του ίδιου του σκηνοθέτη σε επιμέλεια Γ. Λ. Μπακόλα, η φωτογραφία του Ευγένιου Διονυσόπουλου, το μοντάζ της Χρυσής Κορκίδη και η μουσική του Παναγιώτη Καλατζόπουλου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ρένος Χαραλαμπίδης, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Κώστας Τσάκωνας, Αλκης Παναγιωτίδης, Μάνος Βακούσης, Τάκης Σπυριδάκης, Ανδρέας Νάτσιος, Βάνα Πεφάνη, Νικολέτα Σταυρίδου, Μάριος Ιωάννου, Ιωάννα Μαυρέα, Νίκος Κάτης.

Η ταινία έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχει σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ.

  • Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τίτλο «Beautiful People». Το σενάριο είναι του ίδιου και του Βαγγέλη Σεϊτανίδη και η φωτογραφία του Αρη Σταύρου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ρέα Τουτουνζή, Γιάννης Βόγλης, Νίκος Κουρής, Αθηνά Μαξίμου κ.ά. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της, η ταινία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ερωτικό, ψυχολογικό δράμα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ