Πέμπτη 24 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ-ΠΟΛΟΝΙΑ 2-1
Επιστροφή στα Ευρωπαικά σαλόνια

Συνεπής στο ραντεβού του με το...Μόντε Κάρλο (εκεί θα γίνει η κλήρωση αύριο), ήταν χθές ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Πολόνια Βαρσοβίας στον επαναληπτικό του Γ'προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λίγκ. Οι «πράσινοι» παρουσία περίπου 55.000 φίλων τους, κατέβαλαν τους Πολωνούς με 2-1, παίζοντας παράλληλα θεαματικό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο. Τα καταιγιστικά απο πλευράς Παναθηναϊκού 90' λεπτά του αγώνα δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους να αντιδράσουν, έστω κι αν προσπάθησαν. Οι «πράσινοι» χάνοντας τη μία κλασική ευκαιρία μετά την άλλη, υπο την...συνοδεία παράλληλα των εκπληκτικών αποκρούσεων του πρωταγωνιστή των φιλοξενούμενων, του τερματοφύλακα Σέζνι, έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο. Η σθεναρή, ωστόσο, αντίσταση του Σέζνι και της άμυνας της Πολόνια Βαρσοβίας...έσπασε στο 30' όταν ο Λυμπερόπουλος με έξοχο σούτ έγραψε το 1-0, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη νίκη- πρόκριση της ομάδας του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ. Η εντυπωσιακή πορεία, όμως, των «πρασίνων», αν και κορυφώθηκε στην επανάληψη όπου η Πολόνια παρατάχθηκε με 10 παίχτες, ύστερα απο την αποβολή του Καλιζάν στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, δεν κράτησε μέχρι το τέλος. Οι παίχτες του «τριφυλλιού», έχοντας εξασφαλισμένη την πρόκριση ύστερα απο το 2-0 που διαμόρφωσε ο Φλίπσεν με εύστοχο χτύπημα πέναλντι στο 61', επαναπαύτηκαν και στο 86ο λεπτό δέχτηκαν γκόλ που σημείωσε ο Μπάκ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ολιβάρες (Φλίπσεν 51'), Φύσσας, Χένρικσεν, Βόκολος, Μπασινάς (κίτρινη 35')- (Γκούμας 64', κίτρινη 87'), Σόουζα, Κόλα, Βαζέχα (Βλάοβιτς 73'), Καραγκούνης, Λυμπερόπουλος (κίτρινη 50').

ΠΟΛΟΝΙΑ: Σέζνι (κίτρινη 56'), Πάβλακ (Κιεσλέσκι 63'), Ζβιργκσντάουσκας, Βιετσίσκι, Τζιεβίσκι, Καλιζάν (κίτρινη 14', κόκκινη 44'), Βιτσίσκεβιτς (Ρεγκίνις 62'), Μπάκ, Γκολαζέβσκι (Καραζόφσκι 72'), Κιούμποβιτς (κίτρινη 21'), Ολισαντέμπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ