Κυριακή 3 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κερδοφόρες οι «μπίζνες» στην Υγεία

Πλούσια αποδεικνύονται και φέτος, τα ...«ελέη» της κυβερνητικής πολιτικής για τους μεγαλοεπιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας. Χαρακτηριστικό δείγμα γραφής, το «Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ΕΑΕ», η διοίκηση του οποίου ανακοίνωσε προχτές με περηφάνια ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2007 «τα ενοποιημένα κέρδη - μετά φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας - σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση 39,28%». Αυξήθηκαν στο φετινό τρίμηνο κατά 2,2 εκατ. ευρώ, καθώς διαμορφώθηκαν στα 7,9 εκατ. ευρώ, από 5,7 εκατ. που ήταν στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2006.

Αυτό σημαίνει, εμμέσως πλην σαφώς, πως τα μεγάλα αφεντικά του Ιατρικού Αθηνών - τα ίδια συμβαίνουν και με τις άλλες μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις του κλάδου - έγιναν πλουσιότερα κατά 39,28%. Εννοείται, βέβαια, πως στο ίδιο διάστημα οι μισθοί των εργαζομένων στα ιδιωτικά νοσηλευτικά ίδρυμα (ιατρικό, νοσηλευτικό κλπ. προσωπικό), αυξήθηκαν γύρω από τα όρια του επίσημου πληθωρισμού (3 - 3,5%). Που σημαίνει πως σε σταθερές (αποπληθωρισμένες) τιμές οι μισθοί - όπως και οι συντάξεις - παρέμειναν καθηλωμένοι στα περσινά επίπεδα, χάρη στην αντιλαϊκή εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, που τηρείται κατά γράμμα και στον ιδιωτικό τομέα από τις συμβιβασμένες διοικήσεις της ΓΣΕΕ.

Και μια λεπτομέρεια. Η συνεχιζόμενη - για πολλοστή χρονιά - προκλητική κερδοφορία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας, είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών εμπορευματοποίησης της Υγείας που εφαρμόζονται τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πολιτικών, οι οποίες αφήνουν, σκόπιμα, μεγάλα κενά στο χώρο της δημόσιας Υγείας ή και δημιουργούν νέα, για να τα καλύψουν - με το αζημίωτο - οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ