Σάββατο 2 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ: Κόντρα στις πραγματικές ανάγκες των ναυτεργατών και απεμπολώντας το σύνολο των αιτημάτων τους, η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών που προβλέπει ότι η αύξηση στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ναυτεργατών των ποντοπόρων πλοίων για το 2007 θα είναι το ποσοστό ψίχουλο του 5%! Τη νέα πρόκληση σε βάρος των ναυτεργατών καταγγέλλουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, τα οποία καλούν τους ναυτεργάτες να καταδικάσουν τους υπερασπιστές του «κοινωνικού διαλόγου» και εταιρισμού, να πρωτοστατήσουν μέσα και έξω από τα καράβια με επιτροπές αγώνα για την οργάνωση και ανάπτυξη πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ: Αποκλεισμένη ήταν και χτες η πύλη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στα πλαίσια νέας στάσης εργασίας από τις 7 ως τις 11 το πρωί, των 1.470 εργαζομένων, οι οποίοι διεκδικούν την ανάκληση των απολύσεων των 11 συναδέλφων τους που έγιναν την περασμένη Τετάρτη. Στο μεταξύ χτες στις 11.30 το μεσημέρι έγινε συνάντηση της διοίκησης του σωματείου με τον υφυπουργό Απασχόλησης Γερ. Γιακουμάτο, ο οποίος δε δεσμεύτηκε για τίποτα και ανέφερε ότι Πέμπτη 7 Ιούνη θα συναντηθεί με τη διοίκηση του ναυπηγείου. Την ερχόμενη Τρίτη 5 Ιούνη θα γίνει γενική συνέλευση των εργαζομένων για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

«ΓΑΛΗΝΟΣ»: Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα στην κλινική «Γαληνός» της Θεσσαλονίκης, απαιτεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), υπογραμμίζοντας ότι μαζί με το σωματείο της κλινικής θα προχωρήσει σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις για να σταματήσει τον αντεργατικό κατήφορο της εργοδοσίας.

ΑΙΓΑΛΕΩ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες οι πάνω από 100 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Δήμο Αιγάλεω, στην καθαριότητα και τους παιδικούς σταθμούς, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους και διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους. Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Εσταυρωμένου όπου ο υπουργός Μεταφορών Μ. Λιάπης εγκαινίαζε το νέο σταθμό Μετρό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ