Κυριακή 10 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
Δικάζεται αύριο ο Δ. Αγκαβανάκης

Σε συγκέντρωση καλεί το ΠΑΜΕ, στις 9 το πρωί, στο κτίριο 7, της πρώην Σχολής Ευελπίδων

Αύριο πραγματοποιείται η εξ αναβολής δίκη του Δ. Αγκαβανάκη, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με την κατηγορία ότι συμμετείχε στο κρέμασμα αντιπολεμικών πανό στην Ακρόπολη από τις ταξικές δυνάμεις, στις 15 Φλεβάρη 2003, μέρα αντιιμπεριαλιστικών συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα ενάντια στη δολοφονική επέμβαση στο Ιράκ. Η δίωξη ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται σήμερα από τη ΝΔ, με βασικό μάρτυρα κατηγορίας τον Ι. Δημακάκη, συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ.

Το ΠΑΜΕ απαιτεί να σταματήσει η δίωξη και καλεί τους εργαζόμενους να παραβρεθούν στη δίκη που θα γίνει στα δικαστήρια (πρώην Σχολή Ευελπίδων) στις 9 το πρωί στο κτίριο 7, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Είμαστε υπερήφανοι ως ΠΑΜΕ που τότε όλη η ανθρωπότητα είδε την Ακρόπολη στολισμένη με το "ΣΤΟΠ" στο βρώμικο αμερικανοΝΑΤΟικό πόλεμο» και προειδοποιεί την κυβέρνηση και κάθε παρατρεχάμενο του ιμπεριαλισμού ότι «δε μας τρομάζουν οι διώξεις τους, αλλά, αντίθετα, μας πεισμώνουν και μας ατσαλώνουν περισσότερο».

Να σταματήσει αμέσως κάθε δικαστική ή άλλη δίωξη σε βάρος του Δ. Αγκαβανάκη απαιτούν με ψήφισμά τους το ΔΣ της ΟΛΜΕ, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, η ΠΟΠΟΚΠ και δεκάδες ακόμα σύλλογοι δασκάλων, νηπιαγωγών και άλλων εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ