Πέμπτη 14 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΣΕ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ
Την απόσυρση της τροπολογίας ζήτησε το ΚΚΕ

Παρά την αντίθεση όλων των κομμάτων, η κυβέρνηση επέμεινε να φέρει σήμερα για συζήτηση στη Βουλή την τροπολογία - σκάνδαλο

Συζητείται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων που βρίσκονται και σε δασικές εκτάσεις, παρά τις έντονες αντιδράσεις του ΚΚΕ αλλά και των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τον Τελωνειακό Κώδικα, του οποίου η συζήτηση ξεκίνησε χτες. Προβλέπει την αναστολή κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κτισμάτων σε περιοχές όπου δεν έχουν καταρτιστεί δασικοί χάρτες.

Την απόσυρση της τροπολογίας ζήτησε ο Νίκος Γκατζής. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ως χρονικός ορίζοντας τίθεται από την κυβέρνηση η κατάρτιση του Κτηματολογίου, όμως «εδώ και τριάντα χρόνια εξαγγέλλεται από όλες τις κυβερνήσεις ότι θα γίνει και ποτέ δεν έγινε». Ιδιαίτερα όμως αναφέρθηκε στις δασικές εκτάσεις τονίζοντας πως «το Δασολόγιο, που είναι υποχρέωση ουσιαστικά του Υπουργού να το φτιάξει πριν το Κτηματολόγιο, η κυβέρνηση ενώ αναγνώρισε και αυτή την ανάγκη, και η προηγούμενη και αυτή, πάλι εδώ και τριάντα - σαράντα χρόνια δεν έχει προχωρήσει στο Δασολόγιο». Ο Ν. Γκατζής συνέχισε λέγοντας ότι «μέσα στα δάση έχουν γίνει βίλες εκατομμυρίων ευρώ» και «ερχόμαστε εδώ για να περάσουμε σκοπιμότητες και ιδιαίτερα συμφέροντα μεγαλοκαρχαριών. Γιατί αυτοί έχουν καταπατήσει τη γη. Και εδώ δε γίνεται μόνο η νομιμοποίηση των καταπατημένων που αυτοί και στα δικαστήρια θα το επικαλεστούν, αλλά γίνεται και η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων στα καταπατημένα».

Αιτιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην προώθηση της τροπολογίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Τασούλας υποστήριξε ότι «ο νόμος ο οποίος απαιτεί να υπάρχουν κυρωμένοι δασικοί χάρτες, είναι νόμος του 1998. Είναι το άρθρο 27 του νόμου 2664/98. Και αν μετράω καλά, μετά το '98 ήταν το '99, μετά το '99 ήταν το 2000, μετά το 2001 το 2002, το 2003 και ένα μέρος του 2004 που είχε το ΠΑΣΟΚ», κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι με τη στάση της επέτρεψε «να διαιωνίζονται εκκρεμότητες και να καταπατιούνται τα δάση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ