Παρασκευή 15 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Μεγάλες ζημιές από χαλάζι και βροχές

Η μικρή σε χρόνο, αλλά σφοδρή σε ένταση, προχτεσινοβραδινή χαλαζόπτωση, προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στη Θεσσαλία. Από το χαλάζι επλήγησαν δενδρώδεις καλλιέργειες - αχλάδια, ροδάκινα - και αμπέλια στην επαρχία Τυρνάβου, ιδιαίτερα στα χωριά Δένδρα, Δελέρια, Αργυροπούλι και στον Αμπελώνα, καθώς και καλλιέργειες βαμβακιού, σιτηρών και ψυχανθών σε χωριά του Δήμου Κραννώνα Λάρισας.

Ανάλογες ζημιές, που, σε αρκετές περιπτώσεις, φτάνουν και το 60%, προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση και σε 200 και πλέον στρέμματα αμπελιών στα ορεινά του Νομού Καρδίτσας και ιδιαίτερα στο τοπικό διαμέρισμα Μεσενικόλα του Δήμου Πλαστήρα.

Αργά χτες το απόγευμα, σημειώθηκε νέα σφοδρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, με συνέπεια να πληγούν, ιδιαίτερα, τα χωριά που βρίσκονται κατά μήκος του οδικού άξονα Λάρισας - Καρδίτσας. Επίσης, πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, διακόπηκε η κυκλοφορία σε δρόμους, ενώ νερά μπήκαν σε βιοτεχνίες και αγροτόσπιτα.

Και στην Κοζάνη

Νέες καταστροφές σε καλλιέργειες προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση και το πυκνό χαλάζι που έπεσε το βράδυ της Τετάρτης σε πολλές περιοχές των Νομών Κοζάνης και κυρίως στην Πτολεμαΐδα. Ιδιαίτερα επλήγη το Δημοτικό Διαμέρισμα Περδίκκα στο Νομό Κοζάνης, καθώς δρόμοι, πάρκα και καλλιέργειες γέμισαν χαλάζι. Οι κάτοικοι μιλούν για πλημμελή καθαρισμό φρεατίων και έλλειψη αγωγών ομβρίων υδάτων.

Επίσης έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στους Νομούς Φλώρινας, Ημαθίας και Πιερίας.

Η πτώση κεραυνών προκάλεσε προβλήματα στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Στο σκοτάδι για πολλές ώρες παρέμειναν χτες το πρωί ο Χορτιάτης, ο Τρίλοφος, το Πλαγιάρι, η Περαία και η Επανωμή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ