Παρασκευή 15 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
Οι νέες ανατροπές απαιτούν συναίνεση

Για την πρόοδο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και γι' αυτές που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ την επόμενη τετραετία - αν κερδίσει τις εκλογές - ενημέρωσε χτες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλια ο υπουργός Οικονομίας, σε συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Γ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πορεία εξόδου της ελληνικής οικονομίας από τη διαδικασία της δημοσιονομικής επιτήρησης και προσέθεσε με νόημα: «Αυτό δε σημαίνει ότι έχουμε ολοκληρώσει την πορεία εξυγίανσης της οικονομίας. Υπάρχουν ακόμη μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και στη δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά και στην πορεία του κοινωνικού κράτους, του ασφαλιστικού συστήματος και γενικότερα της κοινωνίας μας».

Γνωρίζοντας πολύ καλά, ότι τα σχέδια κυβέρνησης και ΕΕ για νέες ανατροπές σε κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων θα οξύνουν παραπέρα τη λαϊκή δυσφορία και τις αντιδράσεις των εργαζομένων, ο Γ. Αλογοσκούφης επανέλαβε το αίτημα για την ύπαρξη ευρύτερης πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ