Παρασκευή 15 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΦΕΤ
Πρόστιμα 73.000 ευρώ σε 8 επιχειρήσεις τροφίμων

Και «λουκέτο» σε κέντρο αδυνατίσματος

Πρόστιμα συνολικού ύψους 73.000 ευρώ επέβαλε το ΔΣ του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε 8 επιχειρήσεις τροφίμων για διάφορες παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με την καταλληλότητα των τροφίμων και τους όρους ασφάλειας και υγιεινής.

Συγκεκριμένα, στις παρακάτω εταιρείες επιβλήθηκαν πρόστιμα:

  • 30.000 ευρώ στην «ELBISCO Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Τροφίμων» στο Πικέρμι (παραβίαζε τις διατάξεις σχετικά με την καταλληλότητα των τροφίμων με μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα και μη ορθή εφαρμογή του υπάρχοντος συστήματος αυτοελέγχου HACCP, ενώ κατασχέθηκαν και προϊόντα στα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί «μη ασφαλείς» πρώτες ύλες)
  • 10.000 ευρώ στην «DIA HELLAS ΑΕ» στο Περιστέρι (δεν είχε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος, κλπ.)
  • 10.000 ευρώ στην εταιρεία «Υγεία - Οικολογία - Παπανικόλας Κων/νος» στην Πανεπιστημίου στην Αθήνα (κατείχε προϊόντα μη κανονικά ως προς την επισήμανση, όπως το προϊόν «Ρουάν»)
  • 10.000 ευρώ στην επιχείρηση «Παραδοσιακά Ελληνικά Τρόφιμα ΑΕ» στην Κατερίνη (ανασυσκευάζει και πουλάει γλυκό κουταλιού νεράντζι «Κομνηνός», το οποίο κρίθηκε μη ασφαλές)
  • 5.000 ευρώ στην ελαιουργική «Α. Πανταζάτος ΕΕ» στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη (για αποκλίσεις από τη νομοθεσία περί εφαρμογής συστήματος αυτοελέγχου και σχετικά με το επίπεδο της υγιεινής)
  • 3.000 ευρώ στην επιχείρηση «Το χωριάτικο - Αρτοποιία Ζαχ/κή ΕΠΕ» στο Μαρούσι (δεν είχε συμμορφωθεί με προηγούμενες συστάσεις σχετικά με τις σωστές παρασκευαστικές πρακτικές και τις πρακτικές υγιεινής)
  • 3.000 ευρώ στην επιχείρηση «Μπουτ Σαλαχουντίν - Παντοπωλείο» στο Περιστέρι (κατείχε μη ασφαλή για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα)
  • 2.000 ευρώ στο κρεοπωλείο «Κουτσούκης Θεόδωρος» στον Ωρωπό (διέθετε κρέας εισαγωγής ως εγχώριο).
Ασύδοτα τα κέντρα ομορφιάς

Την ασυδοσία που επικρατεί και στα κέντρα ομορφιάς αποδεικνύει η - έκτη κατά σειρά - εταιρεία που εντοπίστηκε από τη νομαρχία να λειτουργεί παράνομα στον Πειραιά. Σε έλεγχο που έγινε στη Μονάδα Αδυνατίσματος «EVEXIA ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΠΑΛΑΤΣΑΣ ΗΛΙΑΣ Ε.Ε.» με τον τίτλο «ΕΥΕΞΙΑ ΕΠΕ» στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 31, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε τέτοια επιχείρηση. Στη θέση της και στον ίδιο χώρο λειτουργούσε με τον ίδιο διακριτικό τίτλο η Μονάδα Αδυνατίσματος «ALDEMARCO HOLDING LTD ΖΑΓΑΡΕΛΟΣ ΕΠΕ» χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας. Μετά από αυτά, η νομαρχία επέβαλε στη δεύτερη εταιρεία εξάμηνη διακοπή λειτουργίας και πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ και ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της πρώτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ