Σάββατο 16 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ψηφιακές ταινίες στη Δράμα

Σε ένα θετικό βήμα προχωρά φέτος το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας εγκαινιάζοντας Τμήμα Ψηφιακών Ταινιών, με τίτλο «Digi 2007». Το Digi θα παρουσιαστεί στη Δράμα στη διάρκεια του Φεστιβάλ (16-22/9) και θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Οι ταινίες πρέπει να έχουν γυριστεί σε ψηφιακό φορμά, να έχουν ολοκληρωθεί στα χρόνια 2006 ή 2007 και να μην υπερβαίνουν τα 15 λεπτά, ενώ μπορούν να συμμετέχουν σκηνοθέτες από Ελλάδα και Κύπρο. Προθεσμία υποβολής αιτήσεως έως 16 Ιουλίου 2007.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα απελευθερώσει δημιουργικές δυνάμεις, αφού οι νέες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται κατά κόρον, κυρίως, στη μικρού μήκους ταινία, αλλά το κόστος μεταφοράς τους σε φιλμ - όπως απαιτεί το φεστιβάλ - είναι υψηλό. Το θέμα είναι αυτή η πρωτοβουλία να μη διολισθήσει σε «γκετοποίηση» των ψηφιακών ταινιών, καθιστώντας έτσι και το ίδιο το πρόγραμμα ως «άλλοθι» για τον μέχρι τώρα αποκλεισμό της ψηφιακής ταινίας από τη Δράμα. Ισως η αφαίρεση της προϋπόθεσης για το 15λεπτο να βοηθούσε προς την αντίθετη κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ