Σάββατο 16 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
6ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Εξοντωτικές ποινές σε μαθητές

«Ο ρόλος του παιδαγωγού δεν μπορεί να είναι δικαστικός», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης, στη συζήτηση σχετικής Ερώτησης στη Βουλή

Με βαρύτατες και αντιπαιδαγωγικές ποινές (αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, αλλά και τριήμερες αποβολές) τιμωρήθηκαν επτά μαθητές του 6ου Ενιαίου Λυκείου Πάτρας, με πρόσχημα ότι με τη συμπεριφορά τους προσέβαλαν το κύρος του σχολείου.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής το ΚΚΕ Π. Κοσιώνης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει σκοπιμότητα στην επιβολή των ποινών, αφού οι συγκεκριμένοι μαθητές είχαν πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Καλός, απαντώντας, ισχυρίστηκε ότι οι συγκεκριμένες ποινές δε συνδέονται με κανέναν τρόπο με τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Είπε ότι οι τιμωρίες επιβλήθηκαν από τον σύλλογο των καθηγητών, επειδή αναρτήθηκε στο διαδίκτυο βίντεο όπου απεικονίζονταν μαθητές να πετάνε βιβλία και θρανία και να «αισχρολογούν». Κατά τον υφυπουργό, οι μαθητές όχι μόνο αναγνωρίστηκαν, αλλά αποδέχτηκαν και τις πράξεις τους.

«Ο ρόλος του παιδαγωγού δεν μπορεί να είναι δικαστικός», τόνισε στην παρέμβασή του ο Π. Κοσιώνης και ανέφερε ότι οι ποινές επιβλήθηκαν λίγες μόνο μέρες πριν τις εξετάσεις επιβαρύνοντας την ψυχολογία των παιδιών. Το σχολείο, τόνισε, δε δυσφημίζεται από την πράξη μιας μέρας και είναι χαρακτηριστικό ότι και το Συμβούλιο της Επικρατείας ορίζει πως για να επιβληθεί η ποινή της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος πρέπει να υπάρχει ανάρμοστη συμπεριφορά όλο το χρόνο και όχι σε μία και μόνη περίπτωση. Ο βουλευτής επισήμανε τη «σύμπτωση» οι μαθητές αυτοί να είναι αυτοί που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις και είπε ότι έπρεπε να κληθούν αυτοί και οι γονείς τους από τους καθηγητές και να συζητήσουν παιδαγωγικά και όχι δικαστικά το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ