Σάββατο 16 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Ενισχυμένο στις συνειδήσεις μετά από σκληρή αναμέτρηση

Μέσα σε συνθήκες στις οποίες φάνηκαν «τα ιδιαίτερα σκληρά και αντιδημοκρατικά συνδικαλιστικά ήθη του ενσωματωμένου και συμβιβασμένου συνδικαλισμού», οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν τη μάχη στις εκλογές των δασκάλων μπροστά στην 76η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καταγγέλλει τις πρακτικές που επιστρατεύτηκαν, σημειώνοντας ότι η εκλογική αναμέτρηση ανέδειξε το Μέτωπο ενισχυμένο ως τη «μοναδική δύναμη που αντιπαλεύει ανυποχώρητα και με συνέπεια τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην Εκπαίδευση».

«Θλιβερό και επικίνδυνο φαινόμενο», χαρακτηρίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών την απομαζικοποίηση των γενικών συνελεύσεων που καλλιεργήθηκε από τις παρατάξεις του δικομματισμού ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, γιατί «ήθελαν να αποφύγουν την πολιτική, ιδεολογική αντιπαράθεση με τον ταξικό πόλο που συσπειρώνει και εκφράζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών», όπως επισημαίνει.

Το ΠΑΜΕ αναφέρεται και στο φαινόμενο να συμπεριλαμβάνονται διευθυντές Γραφείων και προϊστάμενοι στα ψηφοδέλτια των δύο μεγάλων παρατάξεων, που έτσι «απέσπασαν εκλογικά οφέλη με την ιδιότυπη πίεση που αυτοί ασκούσαν, τη ρουσφετολογία και τις εξυπηρετήσεις». Αναφέρεται επίσης σε κρούσματα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και αυταρχισμού, απειλές, προσπάθεια εκφοβισμού συνδικαλιστών, σκίσιμο αφισών και άλλα, που θυμίζουν «εποχές αντικομμουνιστικής δράσης και αποκαλύπτουν έξαρση της επιθετικότητας, της δημαγωγίας και του αποπροσανατολισμού, της καινούριας, δηλαδή, τακτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών θυμίζει το περιστατικό στη Σύμη με την απόπειρα νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος από τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου (στελέχους της ΠΑΣΚ). Ακόμα, θυμίζει ότι «επιστρατεύτηκε η λασπολογία και η συκοφάντηση» από την ΠΑΣΚ που κυκλοφόρησε κείμενο σε όλα τα εκλογικά τμήματα του Λεκανοπεδίου, στο οποίο ισχυριζόταν ψευδώς ότι η ΔΑΚΕ και η ΕΣΑΚ συμμάχησαν για να της αφαιρέσουν έναν σύνεδρο από τα Λεχαινά Ηλείας... Αναφέρει επίσης την ενίσχυση της «Αυτόνομης Παρέμβασης» στη Χαλκίδα από στελέχη της ΠΑΣΚ με στόχο τον αποκλεισμό της ΕΣΑΚ ΔΕΕ, αλλά και την περίπτωση του Συλλόγου Αγ. Δημητρίου Αττικής, όπου, όπως επισημαίνει το ΠΑΜΕ, «εδώ και χρόνια κατεβαίνει το ενωτικό ψηφοδέλτιο, στο οποίο συμμετέχουν χωρίς αρχές ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και "Αυτόνομη Παρέμβαση" απλά για να μοιράζονται έδρες και αντιπροσώπους».

«Το μέλλον δεν ανήκει σε κιβδηλοποιούς, παραχαράκτες και εκβιαστές, αλλά στις συνεπείς ταξικές δυνάμεις που παλεύουν για μιαν άλλη Παιδεία και κοινωνία», τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ