Σάββατο 26 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
Τηλεόραση
Ζωή και θάνατος την 4η Ιουλίου

Ο Τομ Κρουζ πρωταγωνιστεί στην ταινία του Ολιβερ Στόουν «Γεννημένος την 4η Ιουλίου»
Ο Τομ Κρουζ πρωταγωνιστεί στην ταινία του Ολιβερ Στόουν «Γεννημένος την 4η Ιουλίου»
Μια δραματική ταινία του Τζέρι Λόντον με πρωταγωνιστές τους: Γκρέγκορι Πεκ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Τζον Γκίλγκουντ, Ραλφ Βαλόνε και Ολγα Καρλάτου παρουσιάζεται σήμερα στις 15.15 από τη ΝΕΤ με τον τίτλο «Το κόκκινο και το μαύρο». Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Β` Παγκόσμιου Πολέμου στη Ρώμη. Ενας Ιρλανδός ιερωμένος, ο Χιού Ο' Φλάερτι υπηρετεί στο Βατικανό και καθημερινά θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του, βοηθώντας να δραπετεύσουν αιχμάλωτοι των Γερμανών. Η Ρώμη είναι υπό φασιστική κατοχή και η Γκεστάπο βρίσκεται πανταχού παρούσα. Ο ιερωμένος έχει οργανώσει ένα καταπληκτικό δίκτυο διαφυγής και παίζει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με τον Γερμανό συνταγματάρχη Κάπλερ, χρησιμοποιώντας πολλές μεταμφιέσεις. Στο έργο του τον βοηθούν περίπου τριακόσιοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μια γενναία χήρα, που κρύβει σπίτι της στρατιώτες και πρόσφυγες. Η ζωή του κληρικού, όπως άλλωστε είναι φυσικό, κινδυνεύει και έτσι αποφασίζει να «εξαφανιστεί» μπροστά στα έκπληκτα μάτια των Γερμανών που έχουν πάρει διαταγή να τον εκτελέσουν.

Από το STAR στις 22.00 «Γεννημένος την 4η Ιουλίου» του Ολιβερ Στόουν. Ο Ρον Κόβιν επιστρέφει από τον πόλεμο του Βιετνάμ σε αναπηρική καρέκλα, παράλυτος από τη μέση και κάτω. Εκτός από την τρομερή αναπηρία του που του δυσκολεύει τη ζωή έχει και να αντιμετωπίσει και το έντονο αντιπολεμικό κίνημα, που τον κάνει να νιώθει ότι έχασε, κατέστρεψε τη ζωή του, για το τίποτε. Επιπλέον, οι εφιαλτικές εμπειρίες του από τον πόλεμο τον έχουν στιγματίσει σωματικά και ψυχολογικά, ενώ παράλληλα αντιλαμβάνεται το μίσος που νιώθουν γι' αυτόν εκείνοι που δεν έχουν ποτέ τους φορέσει στολή... Μέσα από την προσωπική του οδύσσεια και προκειμένου να κατανοήσει το «παράλογο» κλίμα που υφίσταται γύρω του, ο Ρον θα περάσει στο άλλο άκρο και θα μετατραπεί σε έναν παθιασμένο ακτιβιστή. Με τους: Τομ Κρουζ, Γουίλεμ Νταφόε.

Από το MEGA στις 23.00 «Ξυπνήματα» σε σκηνοθεσία Πένι Μάρσαλ. Στα 1969, ο γιατρός Μάλκομ Σόγιερ αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στο νευρολογικό εργαστήριο ενός μικρού νοσοκομείου της Νέας Υόρκης, κάπου στο Μπρονξ. Οι ασθενείς του, δυστυχώς, είναι άνθρωποι αγάλματα, δηλαδή ακίνητοι. Ο Σόγιερ θα επιχειρήσει να τους κάνει να κινηθούν, να μιλήσουν, να κινηθούν, να ξυπνήσουν. Με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ρόμπιν Γουίλιαμς

Από την ΕΤ-1 στις 23.30 «Ζήτημα ζωής και θανάτου» του Μάικλ Πάουελ. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, το αεροπλάνο που οδηγεί ο Αγγλος Πίτερ Κάρτερ καταρρίπτεται. Τη στιγμή που το αεροπλάνο βουτάει στο κενό εκείνος συνομιλεί με μια γυναίκα. Πέφτει στη θάλασσα και επειδή είναι βαριά τραυματισμένος και πρόκειται να υποβληθεί σε εγχείρηση στο κεφάλι εκείνος νομίζει ότι βρίσκεται στο δικαστήριο και καλείται να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ταινία φαντασίας, με πρωταγωνιστή τον αξέχαστο Ντέιβιντ Νίβεν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2010-03-30 00:00:00.0)
Ξυπνήματα (2007-04-01 00:00:00.0)
Ρώμη, ανοχύρωτη πόλη (2002-04-14 00:00:00.0)
Ο πειρασμός (1999-07-27 00:00:00.0)
Διλήμματα (1997-12-03 00:00:00.0)
Μπλέιζ (1996-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ