Τρίτη 30 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ - ΜΠΕΛΦΑΣΤ.-- Σε προσωρινή υποχρεωτική άδεια τέθηκε καθολικός ιερέας στη Βόρεια Ιρλανδία, μετά από σχετική απόφαση της ιεραρχίας της Ιρλανδικής Καθολικής Εκκλησίας, αφού σε βάρος του εκκρεμούν καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών. Πάντως, οι αποκαλύψεις των σκανδάλων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχουν λάβει μορφή χιονοστιβάδας και μετά τις ΗΠΑ, την Ιρλανδία, τη Βόρεια Ιρλανδία, την Αυστρία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, σειρά είχε και η Ιταλία όπου τρεις πρώην μαθητές του σχολείου κωφών Αντόνιο Προβόλο της Βερόνα κατήγγειλαν στην κρατική ιταλική τηλεόραση RAI οτι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση από ιερωμένους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Διαδήλωση διαμαρτυρίας για τις καταστροφές τάφων Σομαλών κληρικών του περασμένου αιώνα από τους φανατικούς ισλαμιστές της ένοπλης οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ»πραγματοποίησαν χτες στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου, εκατοντάδες γυναικόπαιδα, παρουσία δεκάδων στρατιωτών.

ΚΙΕΒΟ.-- Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς απένειμε στον Κουβανό ηγέτη, Φιντέλ Κάστρο, στον Κουβανό Πρόεδρο, Ραούλ Κάστρο, και τον υπουργό Δημόσιας Υγείας, Χοσέ Ραμόν Μπαλαγκέρ Καμπρέρα, ανώτατες κυβερνητικές διακρίσεις για τη βοήθεια που έχουν προσφέρει στα παιδιά - θύματα του πυρηνικού δυστυχήματος στο Τσέρνομπιλ που σημειώθηκε το 1986.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Η Νιγηρία θα πρέπει να διαμελιστεί σε έθνη - κράτη, ανάλογα με τη φυλετική και θρησκευτική σύνθεση κάθε περιοχής όπως έγινε με το διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας, επανέλαβε χτες ο Λίβυος Πρόεδρος Μουαμάρ Καντάφι, απευθυνόμενος σε Αφρικανούς φοιτητές που συνάντησε στην Τρίπολη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ