Τετάρτη 20 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑμεΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης, ενάντια στην ανεργία που μαστίζει τους ανθρώπους με αναπηρία (ΑμεΑ) και για το δικαίωμά τους στη δουλιά πραγματοποιούν σήμερα στη 1 μ.μ. η Μαθητική Κοινότητα Καταρτιζομένων της Σχολής ΑμεΑ του ΟΑΕΔ, η Επιτροπή Νέων Αναπήρων και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων. Στο μεταξύ, αποσπασματικές παροχές, που δεν αναιρούν την εξαθλίωση των ανθρώπων με αναπηρία και των οικογενειών τους, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η επέκταση του επιδόματος καυσίμων σε επίδομα κίνησης για τους κινητικά αναπήρους, ανεξάρτητα από την κατοχή ή μη οχήματος ΙΧ. Η καταβολή του επιδόματος θα αρχίσει την 1η Αυγούστου 2007.

ΠΟΕΕΠ: Για τις 18 Δεκέμβρη του 2007 αναβλήθηκε τελικά η δίκη των 13 συνδικαλιστών της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) που είχε προγραμματιστεί να γίνει χτες στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης. Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΕΠ διώκονται μετά από μήνυση της εργοδοσίας, η οποία προσπαθεί να παρουσιάσει ως μέσο εκβιασμού τους απεργιακούς αγώνες.

ΑΤΕ: Εκλογές σήμερα 20 και αύριο 21 Ιούνη διεξάγονται στο Σύλλογο Εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων σε ΟΤΟΕ και Εργατικά Κέντρα. Η ΕΣΑΚ-Σ καλεί τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιό της.

ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ: Ολοκληρώνονται σήμερα (5 μ.μ. - 9 μ.μ., Γ' Σεπτεμβρίου 48 β') οι εκλογές στο Σωματείο Υπαλλήλων Οδοντοτεχνιτών Αθήνας. Οι εργαζόμενοι ψηφίζουν με αστυνομική ταυτότητα και βιβλιάριο ασθενείας.

ΕΛΤΑ: Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, απαιτώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να σταματήσει η διάλυση των Ταχυμεταφορών και να επιστραφούν τα χρήματα από το δομημένο του ΤΑΠ ΟΤΕ. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 το πρωί στο θέατρο ΑΛΦΑ (Πατησίων 37 και Στουρνάρη) και θα ακολουθήσει πορεία στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΛΤΑ (Απελλού 1).

ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ: Στάση εργασίας (10 π.μ. - 2 μ.μ.) και κλείσιμο της εφημερίας όλο το 24ωρο πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι του «Δρομοκαΐτειου» ψυχιατρείου καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας των ψυχικά πασχόντων και εργασίας για το προσωπικό. Διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ασφαλείς συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς κ.ά.

ΑΔΕΔΥ: Παράσταση διαμαρτυρίας για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα θα κάνει σήμερα η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο Οικονομικών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Τρίωρη στάση εργασίας (12 με 3 το μεσημέρι) και συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο του υπουργείου πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ