Τετάρτη 20 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Επιμένουν σε γενική απεργία οι εργαζόμενοι

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.--

Απέρριψαν τα συνδικάτα της προτάσεις της νιγηριανής κυβέρνησης παρά την υποχώρηση στην οποία προχώρησε χτες προκειμένου να αποφύγει την προγραμματισμένη για σήμερα επ' αόριστον γενική απεργία του Νιγηριανού Εργατικού Κογκρέσου. Παρά την ικανοποίηση κάποιων αιτημάτων, όπως μείωση στην τιμή της αύξησης των καυσίμων που είχε ανακοινωθεί προ ημερών, πάγωμα νέων φόρων και μισθολογικές αυξήσεις 15% για εργαζομένους σε δημόσιο τομέα και υπηρεσίες, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν με την απεργία στο νευραλγικό πετρελαϊκό τομέα.

Η κυβέρνηση του νέου προέδρου της Νιγηρίας, Ουμάρου Γιαρ Αντουα, συμφώνησε να ικανοποιήσει μισθολογικά αιτήματα εργαζομένων σε πετρελαϊκές και εταιρείες διανομής καυσίμων, που απεργούσαν από την περασμένη Παρασκευή...

Το ίδιο 24ωρο, ο Μουτζαχίμπ Ντοκούμπο - Ασάρι, ηγέτης αυτονομιστών στο Δέλτα του Νίγηρα (που αφέθηκε ελεύθερος προ ημερών μετά από 18μηνη φυλάκιση, με την κατηγορία της προδοσίας) δήλωσε ότι θα αναστείλει τον ένοπλο αγώνα. Εξήγησε πως το κάνει για να δοθεί μια ευκαιρία στο Νιγηριανό νέο αντιπρόεδρο Γκουντλάκ Τζόναθαν (κατάγεται από το Δέλτα του Νίγηρα) να αντιμετωπίσει τη φτώχεια στο νιγηριανό Νότο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ