Πέμπτη 21 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
2ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Ικαρίας

Το 2ο Φεστιβάλ Πολιτιστικών Διαλόγων «Ικαρος» συνδιοργανώνουν οι τρεις δήμοι της Ικαρίας - Αγιος Κήρυκος, Εύδηλος, Ράχες - από 22/7 - 7/8. Επιθυμία τους, όπως αναφέρουν, «είναι να δημιουργηθεί ένας πολιτιστικός φορέας, που θα προσκαλεί εκλεκτά μουσικά σχήματα», ελληνικά και ξένα, με το όραμα να λειτουργήσουν αυτά προς όφελος των κατοίκων, των επισκεπτών του νησιού και των συμμετεχόντων του Φεστιβάλ».

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 22/07 Εύδηλος: Etnika - Μάλτα, 24/7 Αγιος Κήρυκος και 25/7 Ράχες: Encardia - Κάτω Ιταλία, 29/7 Εύδηλος και 30/7 Ράχες: Βασίλης Λέκκας και Γιάννης Σπάθας, 3/8 Αγιος Κήρυκος: Γιώργος Ψυχογιός (Αυτοσχεδιασμός στο πιάνο), 7/8 Αγιος Κήρυκος: Maria Bermudez και η Chicana Gypsy Band (Ανδαλουσία - Μεξικό - ΗΠΑ).

Θυμίζουμε ότι τέλη του περασμένου Μάη σε ανοιχτή επιστολή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού, οι τρεις δήμαρχοι ζήτησαν 30.000 ευρώ, για να καλυφθεί κάπως το συνολικό κόστος των μόλις 50.000 ευρώ, που θα στοιχίσουν οι κοινές εκδηλώσεις τους. Στην επιστολή τους, οι δήμαρχοι τόνιζαν ότι «η ενοποίηση των εκδηλώσεων, εκτός του καλύτερου σχεδιασμού, συντελεί και στη δυνατότητα διεκδίκησης οικονομικής στήριξης» από το ΥΠΠΟ. «Με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια καμία δραστηριότητά μας δεν ενισχύθηκε από το υπουργείο σας, καμία πολιτιστική εκδήλωση του υπουργείου σας δεν αναπτύχθηκε στο νησί μας, αιτούμαστε ενίσχυσης των εν λόγω εκδηλώσεων, πιστεύοντας ότι και η επαρχία μας δικαιούται σχετικής επιχορήγησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ