Πέμπτη 21 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Εντείνουν τον αγώνα

Από παλιότερη κινητοποίηση των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ

Eurokinissi

Από παλιότερη κινητοποίηση των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ
Σε 24ωρη απεργία με συγκέντρωση στο υπουργείο Πολιτισμού και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών προχωρούν σήμερα οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ, με βασικό και πάγιο αίτημα τη μόνιμη και σταθερή δουλιά.

Να σημειωθεί ότι οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ βρίσκονται εδώ και πάνω από δύο μήνες σε συνεχόμενες κινητοποιήσεις ενώ συνεχίζουν με νέα 24ωρη απεργία στις 25/6 και στάση εργασίας στις 27/6. Παράλληλα, συντονίζουν τη δράση τους με τους αρχαιοφύλακες οργανώνοντας απεργιακές κινητοποιήσεις σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Μέχρι τώρα με τους αγώνες τους ανάγκασαν το ΥΠΠΟ να αποδεχτεί την παραμονή των συναδέλφων τους στην εργασία μέχρι την οριστική εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Ωστόσο, μετά και την πρόσφατη, αντεργατική απόφαση του Αρείου Πάγου για μη ισχύ των δικαστικών αποφάσεων που μετατρέπουν τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, αποδεικνύεται το πεπερασμένο του «αγώνα διά των δικαστηρίων» στον οποίο προέτρεπαν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά και το πώς η ταξική Δικαιοσύνη «διασώζει» το σύστημα στις κρίσιμες στιγμές.

Οι συμβασιούχοι δεν έχουν αυταπάτες για τον αγωνιστικό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν και εκτός του πάγιου αιτήματός τους απαιτούν να δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ ότι όλοι οι συμβασιούχοι θα παραμείνουν στην εργασία τους, να μη γίνει καμία απόλυση και να επαναπροσληφθούν άμεσα όσοι χάσουν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Επίσης, να αποσυρθεί η τροπολογία που «συγκεντροποιεί» τις προσλήψεις στο ΥΠΠΟ μέσω των Γενικών Διευθύνσεών του αντί των περιφερειακών υπηρεσιών, αφού, ουσιαστικά, πρόκειται για μέθοδο που ευνοεί τα κομματικά κριτήρια.

Επιπλέον, ζητούν να μην ισχύσει το 24μηνο του ΠΔ «Παυλόπουλου», περιορισμός που, όπως τόνισε και το ΚΚΕ σε σχετική Ερώτησή του, θα οδηγήσει σε μαζικές απολύσεις, να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κριτήριο την προϋπηρεσία και τα αντικειμενικά προσόντα και όχι με συνέντευξη, κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ