Πέμπτη 21 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΣΙΝΕ ΝΙΚΑΙΑ»
Προβολές και εκδηλώσεις

Συνεχίζονται για πέμπτη χρονιά προβολές και εκδηλώσεις του Δήμου Νίκαιας, στο θερινό δημοτικό κινηματογράφο «Σινέ Νίκαια». Ο ανακαινισμένος κινηματογράφος, με το καλύτερο σύστημα ήχου - εικόνας, σε πανέμορφο πάρκο της πόλης, με ελεύθερο πάρκινγκ, εξοπλισμένο μπαρ και προσιτό εισιτήριο - βρίσκεται στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» (Θηβών 245), όπου παράλληλα θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα:

Εκθέσεις φωτογραφίας

  • Εως τις 30/6 παράλληλα με το κινηματογραφικό αφιέρωμα στα παιδιά θα λειτουργεί η έκθεση «Φατσούλες παιδιών του Τρίτου Κόσμου», του σκηνοθέτη - δημοσιογράφου Κώστα Ζυρίνη. Φωτογραφίες παιδιών από τα ταξίδια σε χώρες του τρίτου κόσμου.
  • «3ος Θερινός μήνας φωτογραφίας στα καλοκαιρινά σινεμά» (1-21/7). Ομαδική έκθεση φωτογραφίας, που σαν ιδέα ξεκίνησε το 2005, σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό φωτογραφικό περιοδικό «Fotoartmagazine». Γίνεται πανελλήνια πρόσκληση, με αποτέλεσμα ο 3ος Διεθνής Μήνας να είναι ένα από τα μεγάλα φωτογραφικά γεγονότα της Αθήνας.
  • «Καλειδοσκόπιο» (22/7 - 4/8). Φωτογραφίες καθημερινών εικόνων και αντικειμένων του Γιώργου Φωτάκη, που η επεξεργασία τους στον Η/Υ δημιουργεί έναν παραμυθένιο «κόσμο», ένα απολαυστικό «παιχνίδι».
  • «Μετανάστες» (5-18/8). Εκθεση φωτογραφιών του Μάριου Λώλου, που με τις εικόνες του διεισδύει στην καθημερινότητα των μεταναστών που ζουν μαζί μας, απεικονίζοντας την πραγματικότητά τους.
  • Εκθεση με θέμα «Σημεία Επαφής» (19-25/8). Διεθνής ομαδική έκθεση φωτογραφίας, παράλληλα με το αφιέρωμα στον αντιφασιστικό αγώνα κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια παγκόσμια συνάντηση φωτογράφων από την Ευρώπη, την Ελλάδα και την Ασία, με μοναδική εικαστική άποψη.
  • «Αδελφοί Μανάκια. Οι πρώτοι Βαλκάνιοι κινηματογραφιστές» (26/8 - 16/9). Παρουσίαση μοναδικών ιστορικών ντοκουμέντων για τους αδελφούς Μανάκια, στην Ελλάδα, από ό,τι περισώθηκε από το υλικό αυτών των πρωτοπόρων, στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, κινηματογραφιστών. Το αφιέρωμα συνοδεύεται με σπουδαίες ταινίες του 20ού αιώνα.
  • «Οι μεγάλοι της ελληνικής κωμωδίας - 40 πορτρέτα» (2-6/9). Αφιέρωμα στις σπουδαιότερες ελληνικές ταινίες του 20ού αιώνα, με έκθεση του Αριστοτέλη Βαρσάμη, στη μικρή αίθουσα εκδηλώσεων του πολιτιστικού πολυχώρου «Μάνος Λοΐζος» για τους μεγάλους Ελληνες κωμικούς. Το ίδιο διάστημα, στην ίδια αίθουσα, θα παρουσιαστεί η έκθεση του Κώστα Μπαλουκίδη «Οι άπειρες όψεις ενός τραπεζιού».

Στις 11/9: Τιμώντας τους σκηνοθέτες των 11 ταινιών του παραπάνω αφιερώματος, ο συνθέτης Γιώργος Αρσενίδης (πιάνο) και η Βάσια Ζήλου (τραγούδι), θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια από τα soundtracks και των 11 ταινιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ