Πέμπτη 21 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ: Σημαντική άνοδο σημείωσε το ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων, της «Αγωνιστικής Ενότητας», στις εκλογές του Σωματείου Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αθήνας. Η «Αγωνιστική Ενότητα» πήρε 83 ψήφους και μία έδρα για το ΔΣ (από 31 ψήφους και καμία έδρα το 2004), 48 ψήφους και έναν αντιπρόσωπο για την ΠΟΕ ΟΤΑ (από 19 ψήφους και κανέναν αντιπρόσωπο το 2004). Επίσης, για το ΔΣ: η ΔΑΚΕ πήρε 669 ψήφους και 8 έδρες, η ΠΑΣΚΕ 167 ψήφους και 2 έδρες. Για την ΠΟΕ ΟΤΑ: η ΔΑΚΕ 466 ψήφους και 7 αντιπροσώπους, η ΠΑΣΚΕ 198 ψήφους και 3 αντιπροσώπους. Στις προηγούμενες εκλογές ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και ΑΣΚ (ΣΥΝ) είχαν κατεβεί με κοινό ψηφοδέλτιο.

ΔΕΗ - ΚΟΖΑΝΗ: Τα νέα εργοδοτικά εγκλήματα στην περιοχή των Γρεβενών και της Κοζάνης καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους η Κομματική Οργάνωση ΔΕΗ του ΚΚΕ, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας και η Γραμματεία Γρεβενών του ΠΑΜΕ. Αύριο Παρασκευή το Συνδικάτο Οικοδόμων έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 8.30 π.μ. έως και τις 10.30 π.μ., ενώ σε παράσταση διαμαρτυρίας για τα εργατικά «ατυχήματα» προχωρά σήμερα (12.30 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία της Αθήνας) η «Αγωνιστική Συνεργασία».

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Να τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την προστασία των εργατών από το κύμα καύσωνα ζητά το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, σε επιστολές προς τους εργοδότες και τους αρμόδιους φορείς. Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

ΙΚΑ: Σε μετάθεση υποχρεώνεται εργαζόμενη στις Επιτροπές Αναπηρίας Αθήνας και Πειραιά του ΙΚΑ (Πειραιώς 181), σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο «Ρ», ενώ αναμένονται και νέες μεταθέσεις. Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με την καταγγελία, καλλιεργείται στην υπηρεσία κλίμα τρομοκρατίας, για να καλυφθούν παρατυπίες και ευνοϊκή μεταχείριση συγκεκριμένων υπαλλήλων.

ΕΛΤΑ: 24ωρη απεργία, συγκέντρωση και πορεία στην Κεντρική Υπηρεσία των ΕΛΤΑ έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ). Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας του κλάδου κάτω από το βάρος των προβλημάτων, αλλά και τη συνεχή πίεση των ταξικών δυνάμεων, αναγκάστηκε να πάρει την απόφαση για την απεργία με περιορισμένο όμως το διεκδικητικό πλαίσιο. Αυτό ακριβώς κατήγγειλε και χτες στην απεργιακή συγκέντρωση ο Θ. Χουντής από τη «Δημοκρατική Συνεργασία Εργαζομένων ΕΛΤΑ».

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Αναστολή της εφημερίας ημέρας πραγματοποιούν και σήμερα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πατησίων, καταγγέλλοντας τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Στάση εργασίας και κλείσιμο της εφημερίας όλο το 24ωρο πραγματοποιούν σήμερα για τον ίδιο λόγο στο Δρομοκαΐτειο.

ΒΟΛΟΣ: Τετράωρη στάση εργασίας κήρυξε για σήμερα το Σωματείο Δημοτικών - Διαδημοτικών Επιχειρήσεων - Συνδέσμων και Οργανισμών ΟΤΑ Μαγνησίας, διεκδικώντας μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καμία απόλυση κ.ά.

ΑμεΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας για την ανεργία στο υπουργείο Απασχόλησης πραγματοποίησαν χτες η Μαθητική Κοινότητα Καταρτιζομένων της Σχολής ΑμεΑ του ΟΑΕΔ, η Επιτροπή Νέων Αναπήρων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, στελέχη του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ. Σε συνάντηση με τον Δ. Κοντό, ο τελευταίος προκλητικά τους κάλεσε να ψάξουν οι ίδιοι για δουλιά στις διάφορες επιχειρήσεις, με βάση τα προγράμματα των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας! Στο μεταξύ, μια ακόμα εντελώς αποσπασματική παροχή για τους ανθρώπους με αναπηρία (ΑμεΑ). Πρόκειται για τα Δελτία Δωρεάν Μετακίνησης των ΑμεΑ. Το εισοδηματικό πλαφόν για τη χορήγησή τους αυξήθηκε από 17.000 ευρώ σε 20.000 ευρώ για το ετήσιο ατομικό εισόδημα του δικαιούχου και από 23.000 για το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα σε 26.000 ευρώ.

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: Σε πελάτη των τραπεζών μετατρέπει τους 3.100 φαρμακοποιούς της Αττικής η ηγεσία του Φαρμακευτικού τους Συλλόγου (ΦΣΑ) καθώς υλοποιεί παλιότερη απόφασή της για δανεισμό ώστε να καλύψει τις καθυστερήσεις των πληρωμών απ' τα ασφαλιστικά ταμεία. Στην απόφαση του ΦΣΑ για δανεισμό - που πάρθηκε πριν δυο χρόνια - ήταν σταθερά αντίθετη απ' την αρχή η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών». Οι υπόλοιπες παρατάξεις υποστήριξαν τη συγκεκριμένη απόφαση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεύτερη δύναμη και ενισχυμένη αναδείχθηκε η ΔΑΣ (2016-12-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-06-15 00:00:00.0)
Πρωτιά της ΕΣΑΚ (2000-03-30 00:00:00.0)
Ανοδος της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" (1998-02-24 00:00:00.0)
Επιτυχία της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας" (1996-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ