Πέμπτη 15 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: Πρώτες αναδείχτηκαν για μια ακόμα φορά οι ταξικές δυνάμεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) στις αρχαιρεσίες που έγιναν για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας. Σύμφωνα με τα αποτέλεσμα, στις εκλογές για το νέο ΔΣ ψήφισαν 1.077 εργαζόμενοι (έγκυρα 1.051) και έλαβαν: ΔΑΣ 562 ψήφους και 5 από τις 9 έδρες, ΠΑΣΚΕ 267 ψήφους και 2 έδρες, «Ενωτική Πρωτοβουλία» 113 ψήφους και μία έδρα, «Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση» 109 ψήφους και μία έδρα. Για την Ελεγκτική Επιτροπή η ΔΑΣ κέρδισε 2 έδρες και μία η ΠΑΣΚΕ. Οσον αφορά στους αντιπροσώπους στην ΠΟΕ - ΟΤΑ η ΔΑΣ εκλέγει 7, η ΠΑΣΚΕ 3, η «Ενωτική Πρωτοβουλία» 2 και από έναν η «Ανεξάρτητη Αγωνιστική Πρωτοβουλία» και η ΔΑΚΕ. Στο Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ η ΔΑΣ εκλέγει 14 αντιπροσώπους, η ΠΑΣΚΕ 6, η «Ενωτική Πρωτοβουλία» 3, η «Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση» 2 και έναν η ΔΑΚΕ.

ΦΑΝΚΟ: Αποφασιστικό μήνυμα αντίστασης στην αντεργατική επίθεση της εργοδοσίας έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «ΦΑΝΚΟ» των «Κλωστηρίων Νάουσας» στην Κομοτηνή, με την καθολική συμμετοχή τους στη χτεσινή 24ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι χτες το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη του εργοστασίου και απαίτησαν την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η επιχείρηση για το μήνα Μάη.

ΠΟΕΕΠ: Στάσεις εργασίας και απεργιακή συγκέντρωση διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών στις 8 το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Στο Εφετείο εκδικάζεται σήμερα η έφεση που άσκησαν 16 συνδικαλιστές, οι οποίοι πρωτόδικα καταδικάστηκαν συνολικά σε 12 χρόνια φυλάκιση επειδή υπερασπίστηκαν αγωνιστικά το δικαίωμα συναδέλφων τους στη δουλιά. Στο πλευρό των διωκόμενων συνδικαλιστών, που δικάζονται σήμερα, θα βρεθούν και στελέχη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, απαιτώντας να σταματήσει η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης.

ΥΓΕΙΑ: Πεντάωρη στάση εργασίας (10 π.μ - 3 μ.μ) πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν τους υγειονομικούς σε προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και συμμετοχή στο συλλαλητήριο των φοιτητών. Με μεγάλη συμμετοχή απέργησαν και χτες οι γιατροί του ΙΚΑ, διεκδικώντας την προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων και την ασφαλιστική κάλυψη των συμβασιούχων γιατρών του Ιδρύματος. Χτες οι γιατροί του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) έκλεισαν την εφημερία και συγκεντρώθηκαν στην πύλη του νοσοκομείου, διεκδικώντας τα απαραίτητα κονδύλια εφημερίας -έχουν να πληρωθούν εφημερίες απ' το Μάρτη - αλλά και να καλυφθούν άμεσα τα τεράστια κενά του ΨΝΑ σε προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο). Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» διεκδικώντας την πρόσληψη προσωπικού.

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: Την άμεση σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) ζητά η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών για να γίνει ενημέρωση των μελών του ΦΣΑ όσον αφορά στην καθυστέρηση της εξόφλησης των συνταγών από το Δημόσιο, η οποία υπερβαίνει τους τέσσερις μήνες. Την πρόταση αυτή διατύπωσε η Πανεπιστημονική μετά από έγγραφη ενημέρωση της ηγεσίας του ΦΣΑ προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να εκδοθεί ανακοίνωση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με την οποία θα γνωστοποιείται η διακοπή της χορήγησης των φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του Δημοσίου απ' την 1η Ιουλίου. Αντί δηλαδή οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν μόνο τη συμμετοχή τους στα φάρμακα να πληρώνουν στο ακέραιο τη δαπάνη και στη συνέχεια εισπράττουν απ' τον ΟΠΑΔ το ποσό που δικαιούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ