Πέμπτη 15 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΕΓΕΣ
Θέλει τριετές πάγωμα μισθών

Την πρωτάκουστη πρόταση για «τριετές πάγωμα των μισθών» (!) διατύπωσαν οι εργοδότες στην τελευταία συνάντηση που είχαν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με την Ομοσπονδία των εργαζομένων. Μάλιστα, ένα από τα επιχειρήματα που επιστρατεύτηκαν ήταν ότι το πάγωμα των μισθών επιβάλλεται από τα οικονομικά αδιέξοδα των συνεταιρισμών. Ωστόσο, από τη δήθεν επιβεβλημένη λιτότητα η γαλαζοπράσινη διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ εξαιρεί τον εαυτό της αφού στις 21 του Ιούνη συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της, με ένα από τα δύο βασικά θέματα την αύξηση των αποδοχών της.

Στη συνάντηση που έγινε την 1η του Ιούνη μεταξύ της Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων στις Γεωργικές Οργανώσεις και της ΠΑΣΕΓΕΣ, η δεύτερη, συμμετέχοντας με τη σειρά της κι αυτή στο νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης, σημείωσε ότι πρέπει να επανεξεταστούν τα επαγγέλματα που κατατάσσονται στα ανθυγιεινά.

Αρωγό στα αντεργατικά της σχέδια βρίσκει η ΠΑΣΕΓΕΣ την πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΣΕΓΟ (οι δυνάμεις του δικομματισμού καταλαμβάνουν τις 13 από τις 15 έδρες), η οποία σφυρίζει αδιάφορα. Ουσιαστικά, ανέχεται προκλητικά την επαίσχυντη πρόταση της ΠΑΣΕΓΕΣ, αφού, δύο βδομάδες μετά τη διατύπωσή της, δεν έχει συγκαλέσει καν Διοικητικό Συμβούλιο, δεν έχει κάνει τίποτα για την ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ