Πέμπτη 15 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Δυο σακατεμένοι χτες και προχτές

Ενας οικοδόμος και ένας ναυτεργάτης σοβαρά τραυματισμένοι στον αγώνα για το μεροκάματο

Σκαλωσιές που κρέμονται στο πουθενά... Ανεξέλεγκτοι οι εργοδότες στους τόπους δουλιάς
Σκαλωσιές που κρέμονται στο πουθενά... Ανεξέλεγκτοι οι εργοδότες στους τόπους δουλιάς
Ατέλειωτη είναι η λίστα των εργατών που πληρώνουν καθημερινά με τη ζωή ή την υγεία τους την εργοδοτική ασυδοσία. Τις δυο τελευταίες μέρες, ένας εργάτης και ένας ναυτεργάτης σακατεύτηκαν στον αγώνα για το μεροκάματο. Συγκεκριμένα, χτες, ένας ακόμα οικοδόμος (τα στοιχεία του δε δόθηκαν μέχρι αργά το βράδυ) τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από το δεύτερο όροφο οικοδομής, κατά τη διάρκεια εργασιών κατεδάφισης. Το νέο «ατύχημα» σημειώθηκε στην Καλλιθέα, στην οδό Φιλαρέτου.

Λίγες ώρες νωρίτερα, προχτές το απόγευμα, στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΠΑΝΑΓΙΑ Τ ΙΙ» σημειώθηκε ναυτεργατικό «ατύχημα», κατά το οποίο ο 42χρονος Α΄ μηχανικός του πλοίου, Κωνσταντίνος Τρωιανός, εκτελώντας εργασίες συντήρησης στο μηχανοστάσιο του πλοίου, τραυματίστηκε με τροχό στο κάτω μέρος της κοιλιακής χώρας.

Το «ΠΑΝΑΓΙΑ Τ ΙΙ» είναι ανοιχτού τύπου (παντόφλα) και εκτελεί δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Αγίου Νικολάου Φωκίδας - Αιγίου. Από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοινώθηκε χτες το περιστατικό χωρίς να αναφέρονται περαιτέρω στοιχεία. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τα πλοία που εκτελούν πορθμειακές γραμμές χαρακτηρίζονται τρένα καθώς «πάνε κι έρχονται» ασταμάτητα εξαντλώντας τους ναυτεργάτες των πληρωμάτων, οι οποίοι, όπως ο Κ. Τρωιανός, όχι μόνο είναι στο πόδι πάνω από 12 ώρες, αλλά αναγκάζονται ταυτόχρονα να κάνουν εργασίες είτε συντήρησης είτε επισκευής. Ο τραυματισμένος ναυτεργάτης παρέμεινε στο πλοίο, το οποίο με απόφαση του πληρώματος απέπλευσε πριν την προγραμματισμένη ώρα απόπλου, προκειμένου να μεταφερθεί ο τραυματίας στο λιμάνι του Αιγίου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Αγιος Ανδρέας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ