Παρασκευή 22 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Οι νέοι να δώσουν ηχηρό «χαστούκι» σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λάρισα μίλησε χτες ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των νέων στο μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λάρισα
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των νέων στο μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λάρισα
«Η δική μας γενιά να είναι η γενιά της αντίστροφης μέτρησης, η γενιά της ανατροπής αυτού του σάπιου συστήματος που έχει όνομα: Καπιταλισμός», τόνισε χτες από τη Λάρισα ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στην πλατεία Ταχυδρομείου. Νωρίτερα, ο Γ. Πρωτούλης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται ενάντια στα δικαιώματα της νεολαίας, όπως στην Παιδεία, στη δουλιά, επισημαίνοντας ότι στις ερχόμενες εκλογές πρέπει να δοθεί από τους νέους ένα ηχηρό «χαστούκι» στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και στα αναχώματα του δικομματισμού, όπως είναι ο ΣΥΝ και ο ΛΑ.Ο.Σ. «Ο μόνος δρόμος για να τρομάξουν είναι ισχυρό ΚΚΕ», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «όλοι οι άλλοι όχι μόνο δεν είναι αντίπαλοι, είναι συνεταιράκια, τους δίνουν το χέρι όποτε το χρειαστούν».

Και συνέχισε: «Το σύνθημα του 33ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι "μη στριμώχνεσαι στα μέτρα τους, με το ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει". Απέναντι στα κριτήρια που βάζουν τα κόμματα των πλουτοκρατών, του ΣΕΒ, εμείς χρειάζεται να βάλουμε τα δικά μας κριτήρια για τη ζωή μας, για τη ζωή που μας αξίζει με βάση τον πλούτο που υπάρχει γύρω μας και τον παράγουν μόνο οι γονείς μας που εργάζονται και κανένας άλλος».

Οσον αφορά στα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ που γίνονται σε πολλές περιοχές της χώρας υπογράμμισε ότι μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές εκφράζονται οι πολύχρονοι αγωνιστικοί δεσμοί που έχει η ΚΝΕ με τα σχολεία και τους μαθητές. Οσον αφορά στα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά επισήμανε: «Αυτή την περίοδο έρχονται ντυμένοι ως φίλοι οι εχθροί μας. Ακούμε όμορφα λόγια για το μέλλον μας, αυτοί που ευθύνονται για τα βάσανα των γονιών μας και το δικό μας συνεχόμενο τρεχαλητό. Ερχονται για να αρπάξουν την ψήφο όσων ψηφίζουν για πρώτη φορά και των γονιών μας».

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι τη νέα χρονιά η ΚΝΕ θα δώσει όλες τις δυνάμεις της μέσα στα σχολεία για να μπλοκαριστούν οι αντιδραστικές αλλαγές που η κυβέρνηση τις χαρακτηρίζει πρόοδο, για τη δημιουργία ενός συγκροτημένου και οργανωμένου μαθητικού κινήματος, με ζωντάνεμα των μαθητικών κοινοτήτων που θα είναι όργανα έκφρασης και διεκδίκησης των μαθητών και όχι «γκαρσόνια» και μεσάζοντες των τουριστικών γραφείων για τις πενθήμερες. Κάλεσε λοιπόν για «συντονιστικά σχολείων μαζικά που θα συνδέονται με τον αγώνα των γονιών, με τα εργατικά συνδικάτα και όλο το λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ