Κυριακή 24 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
«Συμφωνία» με εκβιασμό

Με έναν ωμό εκβιασμό σε βάρος των εργαζομένων και με τη «συνδρομή» της ηγεσίας του συνδικάτου VERD.DI, η γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών «Ντόιτς Τέλεκομ» πέτυχε τη μείωση των μισθών και την αύξηση των ωρών εργασίας.

Ως «αντάλλαγμα», η διοίκηση της εταιρείας υποσχέθηκε ότι δε θα πραγματοποιήσει τις απολύσεις που ανακοίνωσε και δε θα πωλήσει τη θυγατρική «Τ- Service».

Η διοίκηση του συνδικάτου στον τομέα των υπηρεσιών VERDI.DI ανακοίνωσε ότι η συμφωνία που υπέγραψε με την εργοδοσία περιλαμβάνει την περικοπή των μισθών κατά 6,5% και την αύξηση των ωρών εργασίας από 34 σε 38 ώρες τη βδομάδα!

Για να πετύχει αυτή τη συμφωνία, η διοίκηση της «Ντόιτς Τέλεκομ» ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μειώσει κατά 50.000 τον αριθμό των εργαζομένων στην προβληματική θυγατρική της εταιρεία.

Από τη συμφωνία αυτή, υπολογίζεται ότι η «Ντόιτς Τέλεκομ» θα εξοικονομήσει 500 - 900 εκατομμύρια ευρώ έως το 2010.

Εργοδοτικοί εκβιασμοί αυτού του τύπου δε συμβαίνουν πρώτη φορά στη Γερμανία. Πριν από τρία χρόνια, η εργοδοσία της «Φολκσβάγκεν» πέτυχε ανάλογη συμφωνία με την ηγεσία του γερμανικού συνδικάτου της αυτοκινητοβιομηχανίας. Και ενώ πέτυχε τη μείωση των μισθών και την αύξηση των ωρών εργασίας, δε δίστασε να προχωρήσει, έναν χρόνο αργότερα, στις απολύσεις που υποσχέθηκε ότι ...δε θα κάνει.

Με τη συμφωνία μεταξύ της «Ντόιτς Τέλεκομ» και της ηγεσίας του συνδικάτου VERDI.DI η σοσιαλδημοκρατική συνδικαλιστική ηγεσία προσθέτει μια ακόμη μεγάλη προσφορά στα εργοδοτικά συμφέροντα και την «ταξική συνεργασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ