Κυριακή 24 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΤΙΤΛΟ

ΗΠΑ - ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ Απόδειξη ότι οι ΗΠΑ κρατούν το «κλειδί» των διεθνών τιμών του πετρελαίου είναι η μείωση της τιμής του αργού κατά 2 δολάρια το βαρέλι, μόλις ανακοινώθηκε η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου και βενζίνης. Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη όταν η αμερικανική Υπηρεσία Ενημέρωσης για την Ενέργεια ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 6,9 εκατομμύρια βαρέλια και τα αποθέματα βενζίνης κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια, ήτοι δύο φορές περισσότερο από τα προβλεπόμενα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΚΕΡΔΗ Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η κερδοφορία των μεγάλων διεθνών τραπεζικών ομίλων. Η πρώτη μεγάλη τράπεζα που ανακοίνωσε τον ισολογισμό της για το δεύτερο τρίμηνο του 2007 είναι η «Μόργκαν Στάνλεϊ», η οποία ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 40%. Τα κέρδη της «Μόργκαν Στάνλεϊ», το δεύτερο τρίμηνο, έφθασαν τα 2,58 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 1,84 δισ. δολαρίων του αντίστοιχου περσινού διαστήματος. Ενας ακόμη χρηματοπιστωτικός οίκος, ο «Λέμαν Μπράδερς», ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των κερδών του.

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Σε κλείσιμο 16 υποκαταστημάτων και περικοπή 900 θέσεων εργασίας στο Βέλγιο προχωρεί η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στον κόσμο Carrefour. Η εταιρεία που εδρεύει στη Γαλλία ανακοίνωσε ότι πρέπει να προβεί σε αλλαγές, «προκειμένου να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό». Η Carrefour διαθέτει 78 υποκαταστήματα στο Βέλγιο και απασχολεί 5.502 εργαζόμενους. Αλλη μία μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, η βρετανική εταιρεία γλυκισμάτων και αναψυκτικών Cadbury Schweppes, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε 7.500 απολύσεις και το κλείσιμο εννέα εργοστασίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ