Τρίτη 26 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΓΚΑΛΑΞΙ»
Καμαριέρα κάηκε από επικίνδυνο χημικό

Με σοβαρά εγκαύματα σχεδόν σε όλο της το κορμί και το πρόσωπο κατέληξε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» η καμαριέρα Σταυρούλα Μπάσια, όταν αναγκάστηκε και χωρίς να είναι στα καθήκοντά της να ξεβουλώσει με επικίνδυνο χημικό το νεροχύτη του μπαρ στο ξενοδοχείο «Γκάλαξι» όπου και εργάζεται. Το νέο εργατικό «ατύχημα», αποτέλεσμα της ανυπαρξίας μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς, καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού, συνδικαλιστές των οποίων βρέθηκαν στο πλευρό της εργαζόμενης.

Το ατύχημα έγινε το περασμένο Σάββατο το πρωί. Στην προσπάθειά της η εργαζόμενη να κλείσει τη μύτη της με μια χαρτοπετσέτα, αφού η μυρωδιά του χημικού ήταν ανυπόφορη, έπεσε το μπουκάλι και πετάχτηκε το χημικό με αποτέλεσμα επί τόπου να καούν τα ρούχα και τα εσώρουχά της και στη συνέχεια τα πόδια, τα χέρια, η κοιλιά, το στήθος ο λαιμός και πρόσωπό της.

Οπως καταγγέλλουν τα δυο σωματεία, η άρνηση των εργοδοτών να προχωρήσει η σύνθεση προσωπικού και ο καθορισμός καθηκόντων στα ξενοδοχεία και στις επισιτιστικές και τουριστικές επιχειρήσεις, έχει σαν αποτέλεσμα την πολυαπασχόληση, την εντατικοποίηση της δουλειάς, λόγω έλλειψης προσωπικού που σε συνδυασμό με την παντελή ανυπαρξία μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια, στοιχίζει καθημερινά την υγεία και πολύ συχνά τη ζωή των εργαζομένων αλλά και πελατών. Είναι ενδεικτικό ότι σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας υποχρεώνουν τους σερβιτόρους (αφού παρακολουθήσουν κάποια σεμινάρια), να κάνουν τον ναυαγοσώστη την ώρα που σερβίρουν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ