Τρίτη 26 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΤΑ
Δεν παζαρεύουμε δε συμβιβαζόμαστε!

Ενα μεγάλο πανό άπλωσαν οι ταξικές δυνάμεις στην είσοδο των γραφείων της ΠΟΕ ΟΤΑ
Ενα μεγάλο πανό άπλωσαν οι ταξικές δυνάμεις στην είσοδο των γραφείων της ΠΟΕ ΟΤΑ
Την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου χωρίς παζάρια και μειοδοσίες, έδειξαν για μια ακόμη φορά χτες οι ταξικές δυνάμεις, με τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας. Διεκδικώντας ρόλο στη συντονισμένη επίθεση σε βάρος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας με πραξικόπημα αφαίρεσε τη θέση του γενικού γραμματέα από της ΔΑΣ ΟΤΑ και έπαυσε τους εκπροσώπους της από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Ο Γ. Καταχανάς, επικεφαλής της ΔΑΣ, μιλώντας στη συγκέντρωση επισήμανε ότι η επίθεση της πλειοψηφίας στόχο έχει να εμποδίσει τη μόνη φωνή που παλεύει για τα δικαιώματα των εργαζομένων, που αναδεικνύει τα αίτια και τους υπεύθυνους για τη χειροτέρευση της θέσης τους. Ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός «είναι απέναντί μας», προσπαθώντας να εμποδίσει την όξυνση της ταξικής πάλης. «Το καθήκον μας είναι να δυναμώσουν τη δική μας παρέμβαση σε κάθε χώρο δουλιάς, σε κάθε σωματείο, να ισχυροποιήσουμε παραπέρα το ΠΑΜΕ» κατέληξε.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης συνδικαλιστές από σωματεία των ΟΤΑ και άλλους κλάδους - όπως το φάρμακο, τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, τις τηλεπικοινωνίες, την ενέργεια - κάνοντας σαφές ότι οι ταξικές δυνάμεις αντιπαλεύουν και θα συνεχίσουν να οξύνουν την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, χωρίς παζάρια και συμβιβασμούς. Αυτό εκφράζεται και στα ψηφίσματα καταδίκης του πραξικοπήματος που πληθαίνουν με τελευταία αυτά των Συλλόγων Εργαζομένων των Δήμων Δάφνης, Χαλκηδόνας, Ελληνικού, Λήμνου. Σήμερα με απόφαση της πλειοψηφίας συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ