Τρίτη 26 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.-- Ο Ρόμερτ Ζέλικ θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας μετά την παραίτηση, με κατηγορία για «νεποτισμό», του Πολ Γούλφοβιτς, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΤ. «Οι Διοικητές "ομοφώνως" επιλέγουν τον κ. Ρόμπερτ Ζέλικ ως αντικαταστάτη του κ. Πολ Γούλφοβιτς» προστίθεται στο ανακοινωθέν αυτό.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Σαρωτική νίκη πέτυχε ο κεντροδεξιός υποψήφιος για τη δημαρχία του Μπουένος Αϊρες, Μαουρίσιο Μάκρι. Ο πρόεδρος της Μπόκα Τζούνιορς και αποκαλούμενος «Μπερλουσκόνι της Αργεντινής» εξελέγη με 61%, κατατροπώνοντας τον Ντανιέλ Φίλμους, υπουργό Παιδείας στην κυβέρνηση του Προέδρου Νέστορ Κίρσνερ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τουλάχιστον 44 εκατομμύρια Αμερικανών πολιτών δε διέθεταν υγειονομική ασφάλιση το 2006, δηλαδή το 14,8% του συνολικού πληθυσμού, σύμφωνα με μελέτη του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Καταστροφών, που δόθηκε στη δημοσιότητα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν οργανωμένο σύστημα πρόληψης υγειονομικής φροντίδας και οι περισσότεροι πολίτες καλύπτονται από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Λύθηκε την Κυριακή η γενική απεργία στη Νιγηρία, που διήρκεσε τέσσερις μέρες, μετά από συνομιλίες εκπροσώπων των συνδικάτων με την κυβέρνηση, με την τελευταία να δεσμεύεται ότι θα παγώσει τις τιμές του πετρελαίου για ένα χρόνο.

ΚΑΡΑΤΣΙ.-- Τους 228 φτάνουν οι νεκροί και τους 200 οι τραυματίες από τις καταρρακτώδεις βροχές στο Πακιστάν, από το Σάββατο, σύμφωνα με του υπουργείο Υγείας της χώρας.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, από αστυνομικά πυρά. Οι δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν να πυροβολούν όταν εκατοντάδες Σομαλοί συνωστίστηκαν έξω από το τμήμα, προκειμένου να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια σε τρόφιμα, ενώ οι αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για δολοφονική επίθεση των αστυνομικών.

ΚΟΝΓΚΟ.-- Πάνω από μία βδομάδα θα χρειαστεί για να καταμετρηθούν οι ψήφοι των βουλευτικών εκλογών στο Κονγκό, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή. Η εξελεγκτική επιτροπή δεν κάνει λόγο για πολλά λάθη κατά τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποίησε χτες το προσωπικό καμπίνας της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας «Spanair» διαμαρτυρόμενοι για τις υπερωρίες και την έλλειψη σε προσωπικό.

ΡΩΜΗ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κύμα καύσωνα που πλήττει την Ιταλία, ενώ οι νεκροί από το κύμα καύσωνα στη Ρουμανία έχουν ξεπεράσει τους 25, και η πρωτεύουσα και 8 διαμερίσματα στο νότιο τμήμα της χώρας έχουν τεθεί σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ