Τρίτη 26 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Σε κινητοποιήσεις με τον «αγιασμό»

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς προκειμένου να δοθεί λύση στα χρονίζοντα προβλήματα των μουσικών σχολείων δηλώνουν οι γονείς των μαθητών που φοιτούν σε αυτά. Η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών Σχολείων εξήγγειλε χτες πανελλαδική κινητοποίηση με μουσικά δρώμενα και άλλες μορφές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, όπου εδρεύουν Μουσικά Σχολεία, για το Σεπτέμβρη.

Βασικό αίτημα των γονιών είναι να τοποθετηθούν στα σχολεία έγκαιρα οι καθηγητές μουσικής και γενικής παιδείας που είναι στη μεγάλη τους πλειονότητα αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, βιώνοντας οι ίδιοι το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων - λάστιχο.

Οπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των γονιών, στα 20 χρόνια λειτουργίας των μουσικών σχολείων, το ζήτημα της κάλυψης των αναγκών σε καθηγητές μουσικής και γενικής παιδείας παραμένει, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να υπολειτουργούν στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς. Εντονότερο είναι το πρόβλημα στην περιφέρεια, όπου δεν μπορούν να ξεκινήσουν τα μαθήματα αφού ελάχιστες είναι οι καλυμμένες οργανικές θέσεις. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι η χρονιά που πέρασε ήταν ίσως η χειρότερη χρονιά τους, αφού ακόμη και μέχρι τέλος της πολλά σχολεία μετρούσαν απώλειες, με συνέπεια να έχουν χαθεί χιλιάδες ώρες από κάθε σχολείο μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Παράλληλα με το ζήτημα της στελέχωσης των μουσικών σχολείων, οι γονείς επισημαίνουν μια σειρά ακόμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ανάμεσα στα οποία είναι η κατάρτιση αναλυτικών προγραμμάτων για όλα τα μουσικά όργανα και νέο ωρολόγιο πρόγραμμα με σαφή κατεύθυνση και στόχους, η συγγραφή και διανομή δωρεάν βιβλίων μουσικής, η αγορά μουσικών οργάνων και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ