Τετάρτη 27 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Πιέζει η ντελ Πόντε

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Καμία υπογραφή συμφωνίας σύνδεσης της Σερβίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν πρέπει να υπάρξει μέχρι να συλληφθεί ο στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς και να αποκατασταθεί η πλήρης συνεργασία, προειδοποίησε χτες η Κάρλα ντελ Πόντε, γενική εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (του δικαστηρίου που έστησαν οι ιμπεριαλιστές για τη Γιουγκοσλαβία), κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Αν δε συλληφθούν και δε δικαστούν (σ.σ. ο Κάρατζιτς και ο Μλάντιτς), αυτό θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη αποτυχία... της διεθνούς κοινότητας», υποστήριξε η ντελ Πόντε, υπογραμμίζοντας ότι «το θέμα θα πρέπει να τελειώσει μέχρι το τέλος του έτους» και πρόσθεσε ότι ο Μλάντιτς πρέπει να βρίσκεται στη Σερβία, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για το πού κρύβεται ο Σερβοβόσνιος ηγέτης Ράντοβαν Κάρατζιτς.

Σημειώνεται ότι από τη σύστασή του το 1993, του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 161 φερόμενους ύποπτους αξιωματούχους για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Φυσικά ούτε λόγος για το ιμπεριαλιστικό μακελειό που διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ