Τρίτη 29 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ
Ακριβά θα τα πληρώσουν και φέτος οι γονείς

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν και φέτος οι γονείς προκειμένου να εφοδιάσουν τα παιδιά τους με τα απαραίτητα σχολικά είδη ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Ηδη οι αυξήσεις στα τετράδια, είδη σχεδίου και γενικά σε ό,τι έχει ως βάση το χαρτί κινούνται γύρω στο 10%, ενώ μικρότερες είναι οι αυξήσεις στις τσάντες, τις κασετίνες και γραφική ύλη.

Την ίδια στιγμή η υφυπουργός Ανάπτυξης Μ. Αποστολάκη, κινούμενη στην πεπατημένη και της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, είχε χτες επαφή με εκπροσώπους της αγοράς με αντικείμενο τις αυξήσεις σ' αυτά τα είδη προκειμένου να τους «πείσει» να συγκρατήσουν τις αυξήσεις. Συγκεκριμένα, η υφυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδας, του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών και του Συνδέσμου Κατασκευαστών και Εμπόρων Παιχνιδιών.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο, οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών συμφώνησαν οι αυξήσεις να είναι «περιορισμένες», δεν παρέλειψαν, όμως, να επικαλεστούν την αύξηση της τιμής του χαρτιού στην οποία αποδίδουν τις αυξήσεις στις λιανικές τιμές των τετραδίων, μπλοκ κλπ.

Ακόμα μεγαλύτερο θα είναι το κόστος της μόρφωσης των παιδιών, για τους γονείς που θα πληρώσουν ιδιωτικά σχολεία, για τα δίδακτρα των οποίων οι φετινές αυξήσεις, με βάση τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, θα είναι 2,5%. Το ίδιο ποσοστό αύξησης ισχύει και για όλους τους κλάδους της ιδιωτικής εκπαίδευσης, τα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ