Παρασκευή 29 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
50χρονο το Φεστιβάλ Φιλίππων

«Λυσιστράτη» από το ΚΘΒΕ, στο Φεστιβάλ Φιλίππων
«Λυσιστράτη» από το ΚΘΒΕ, στο Φεστιβάλ Φιλίππων
Το 50χρονο φέτος Φεστιβάλ Φιλίππων του Δήμου Καβάλας, θα διεξαχθεί (30/6 - 5/9) στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων και σε άλλα σημεία της πόλης.

Η αρχή γίνεται (30/6 - 1/7) με εικαστική εγκατάσταση του Κώστα Τσόκλη, με τίτλο «Συμπερασματικός Οιδίπους». Ακολουθούν: Αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας (7/7). «Μήδεια» με τον αλβανικό θίασο «Atelier 31» (11/7). ΚΘΒΕ με την αριστοφανική «Λυσιστράτη», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη (14/7). «Εκκλησιάζουσες» από την «Αττική Σκηνή» και το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου (21/7). Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με τίτλο «Οψόμεθα στους Φιλίππους» (26/7). Εθνικό Θέατρο «Ανδρομάχη» του Ρακίνα, σε διασκευή - σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου (28/7). Χάρις Αλεξίου και «Τρίφωνο», με αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο (4/8). «Θέατρο Διαδρομή», με τις «Θεσμοφοριάζουσες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλακόπουλου (10/8). 18/8: ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη (18/8). Χοροθέατρο «Ροές» της Σοφίας Σπυράτου, με το «Εν τω μηνί Αθύρ» (22/8). Ευριπίδη «Ηλέκτρα», σε σκηνοθεσία Πέτερ Στάιν από το Εθνικό Θέατρο (25/8). Παιδικό Στέκι Εθνικού Θεάτρου, με το «Γαλάζιο πουλί» (31/8). Συναυλία Διονύση Σαββόπουλου (1/9). Βέρντι «Αΐντα» με την Οπερα Καΐρου (5/9).

Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται κινηματογραφικές προβολές για το αρχαίο δράμα, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής για το Φεστιβάλ Φιλίππων, σχολικοί θεατρικοί αγώνες, εκθέσεις κοστουμιών και θεατρικής αφίσας, μαθητικές παραστάσεις, έκθεση αφιερωμένη στα αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ