Παρασκευή 29 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΟΧΙ στο κουτσούρεμα των επιδοτήσεων

Στους δρόμους βγήκαν χτες οι κτηνοτρόφοι της Πιερίας μετά από πρωτοβουλία του σωματείου κτηνοτρόφων του νομού, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τις εξευτελιστικές τιμές με τις οποίες πουλάνε το γάλα.

Οι κτηνοτρόφοι - συγκεντρώθηκαν μπροστά στη Νομαρχία και σε ένδειξη διαμαρτυρίας έχυσαν γάλα - με το ψήφισμά τους (εγκρίθηκε ομόφωνα από τους συγκεντρωμένους):

  • Κατάγγειλαν τις πολιτικές των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, οι οποίες χρησιμοποιώντας σαν εργαλείο την αναθεωρημένη ΚΑΠ, στήριξαν τους γαλακτοβιομήχανους με νομοθετήματα που ήταν πάντα σε βάρος των μικρών και μεσαίων κτηνοτρόφων.
  • Υπογράμμισαν ότι οι μικρομεσαίοι θα πρέπει να αντιπαλέψουν αυτές τις πολιτικές, δυναμώνοντας την πάλη τους για παραγωγικούς συνεταιρισμούς που θα έχουν την ολόπλευρη στήριξη του κράτους, που θα καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και θα διασφαλίζουν ταυτόχρονα ένα βιώσιμο αγροτικό εισόδημα.

«Η κυβέρνηση όχι μόνο κωφεύει στα δίκαια αυτά αιτήματα, αλλά ουσιαστικά στηρίζει τους γαλακτοβιομήχανους που λεηλατούν το μόχθο μας. Αποτέλεσμα των ακολουθούμενων πολιτικών της "ελεύθερης αγοράς" είναι και η ασυδοσία του καρτέλ γάλακτος», δήλωσε ο Γιάννης Σκούφας, πρόεδρος του σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ