Σάββατο 30 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ
Εκτίμηση για «σχετική επιτυχία»!

Επιτυχημένη χαρακτήρισε τη συμβολή της Πυροσβεστικής στη μεγάλη φωτιά της Πάρνηθας, ο Βύρωνας Πολύδωρας, μετά τη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, μίλησε για πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα και για τη χλωρίδα που ήταν σύμμαχος της φωτιάς αφήνοντας απ' έξω τα μεγάλα προβλήματα στην Πυροσβεστική, που ήταν και ένας από τους λόγους που η φωτιά κατέστρεψε 25.000 από τα 38.000 στρέμματα του Εθνικού Δρυμού.

Προβλήματα όπως οι ελλείψεις σε επιχειρησιακά σχέδια, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ανθρώπινο δυναμικό, που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες. Ο Β. Πολύδωρας υπογράμμισε πως «δώσαμε μεγάλες μάχες με επιτυχία» επισημαίνοντας πως οι πολλές πυρκαγιές που ξέσπασαν εξουδετερώθηκαν «και αυτός είναι ο ορισμός της σχετικής επιτυχίας». Για τον υπουργό, ο μόνος «φταίχτης» είναι ο... κακός μας ο καιρός, αφού η πυρκαγιά στην Πάρνηθα «οφείλεται κατά μείζονα λόγο στο καιρικό φαινόμενο, στα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα, τις πρωτοφανείς θερμοκρασίες ή μάλλον μέγιστες θερμοκρασίες». Και όλα αυτά αφού επισήμανε υπήρχε καλός συντονισμός μεταξύ των υπουργείων...

Η δήλωσή του πως «την πατήσαμε γιατί φυλαγόμαστε να μην χτυπήσουμε τους πυλώνες της ΔΕΗ» που έκανε προχτές το βράδυ, πριν καν επισκεφθεί την Πάρνηθα, «μεταμορφώθηκε» σε σκέψη «στην οποία επιμένω ότι είχαμε μια επιφύλαξη στις ρίψεις για να μην πέσουμε πάνω στους αγωγούς, στους ηλεκτραγωγούς». Για τη συνέχεια πάντως, άφησε ανοιχτά τα ενδεχόμενα καθώς, όπως είπε, «ο δύσκολος καιρός δεν πέρασε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ