Τρίτη 3 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΝΗΘΑ
Τρεις εστίες καίνε ό,τι απέμεινε

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Κρήτη, Λέσβο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν μπιτόνια με βενζίνη σε Δερβενοχώρια και Πάρνηθα

Για πέμπτη μέρα σιγοκαίνε τρεις εστίες φωτιάς στην Πάρνηθα. Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, που επιχειρούν κυρίως με εναέρια μέσα, οι πυρκαγιές στις θέσεις Μετόχι, Μόλα και Ρετσινάδες συνεχίζουν να «τρώνε» μέρος του δάσους της Πάρνηθας.

Συνολικά 70.000 στρέμματα δάσους έχουν καεί, εκ των οποίων τα 25.000 να ανήκουν στον Εθνικό Δρυμό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο βουνό προκειμένου να παρέμβουν σε τυχόν αναζωπύρωση λόγω των ισχυρών ανέμων. Στο σημείο υπάρχουν και εθελοντές, ενώ μία ομάδα από τουλάχιστον 100 προσκόπους βρέθηκε εκεί για δύο βράδια. Στο χώρο των καμένων εκτάσεων της Πάρνηθας μετέβη χτες η εισαγγελέας Ελ. Ράϊκου προκειμένου να σχηματίσει ίδια αντίληψη για τις συνθήκες της πυρκαγιάς.

Στην Κρήτη, τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο οι πυρκαγιές σε Κακοδίκι Χανίων και Πλάτανο Ρεθύμνου. Η τελευταία είχε επεκταθεί και στο Νομό Ηρακλείου, στην περιοχή Κλίμα, αφού νωρίτερα είχε απειλήσει και τον οικισμό Ρίζικα. Ξεκίνησε από δύσβατη περιοχή και στη συνέχεια έκαψε - σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις - 1.500 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και καλλιέργειες με ελιές. Παράλληλα, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά στο Θράψανο Ηρακλείου. Ιδιο σκηνικό στον Αγιο Φωκά Λέσβου, με τη φωτιά να τίθεται υπό έλεγχο λίγο μετά την εκδήλωσή της, αλλά και στην Τροιζηνία, στη θέση Δρυόπη. Για την τελευταία, μάλιστα, συνελήφθη και ένας 21χρονος που κατηγορείται πως έβαλε τη φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν μπιτόνια με βενζίνη τόσο στα Δερβενοχώρια και στην Πάρνηθα κοντά στην περιοχή Στεφάνη, όσο και στο Μάτι και την Ραφήνα. Σημειώνεται ότι η αυτοψία του πραγματογνώμονα της ΔΕΗ αποκλείει το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε από σπινθήρα πυλώνα, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Πάντως, μετά τους δύο άτυχους άνδρες που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά της Αγιάς Λάρισας, ένας 30χρονος εθελοντής πυροσβέστης έχασε τη ζωή του την Κυριακή κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς σε προαύλιο βιοτεχνίας στο Χαλάνδρι. Ο 30χρονος λιποθύμησε από τις αναθυμιάσεις και μεταφέρθηκε στο «Σισμανόγλειο» όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο θάνατός του οφείλεται και σε παθολογικά αίτια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ