Τετάρτη 4 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΔΕΗ: Τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στους χώρους εργασίας της ΔΕΗ ΑΕ καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με αφορμή το νέο εργατικό ατύχημα που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο ορυχείο Καρδιάς στην Πτολεμαΐδα και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 29χρονου μετανάστη Φετίμ Κρόσι. Η ΚΟ ΔΕΗ του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν ενάντια στην πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας και της ανταγωνιστικότητας που θυσιάζει τους εργάτες.

«ΚΑΖΗΣ»: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο μετάλλου «ΚΑΖΗΣ», διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων τουλάχιστον εφτά μηνών.

«ΑΤΤΙΚΑ»: Δικούς της νόμους και κανόνες εφαρμόζει η εργοδοσία του πολυκαταστήματος «Αττικα», καθώς όπως πρόσφατα αποκαλύφθηκε, μετά από καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η επιχείρηση παρακρατεί διάφορα ποσά από τους μισθούς τους, με τη δικαιολογία ότι έχουν παρουσιάσει ελλείμματα στο Ταμείο. Μάλιστα, τα παρακρατηθέντα ποσά η εταιρεία τα παρουσιάζει ως προκαταβολές μισθών, με αποτέλεσμα να επιστρέφουν στα ταμεία της χρήματα που δε φαίνονται πουθενά! Μετά από παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για το θέμα έχει οριστεί συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη στην Επιθεώρηση Εργασίας.

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: Κρούσματα τρομοκρατίας από την Πρυτανεία στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, τα οποία ξεκίνησαν κατά τις κινητοποιήσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας, καταγγέλλει η παράταξη του διοικητικού προσωπικού «Αγωνιστική Συνεργασία». Οπως σημειώνει, «η πρυτανεία άρχισε τις κλήσεις σε απολογία, να επιρρίπτει πειθαρχικές ποινές και να ασκεί πειθαρχικές διώξεις με περικοπή μισθών χωρίς λόγο, κάνοντας ουσιαστικά κατάχρηση εξουσίας. Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης ήταν η κλήση σε απολογία μιας συναδέλφου, γιατί τόλμησε να εκφράσει τη γνώμη της για τις ενέργειες που ασκεί η Πρυτανεία απέναντι στους φοιτητές».

ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ: Απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες είναι οι εργαζόμενοι της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης. Το πρόβλημα επαναλαμβάνεται εδώ και χρόνια. Οι εργαζόμενοι ζητούν να υλοποιηθεί το πάγιο αίτημά τους για τη δημοσιοποίηση του Ιδρύματος, αίτημα που θα δώσει λύση στο χρόνιο οικονομικό πρόβλημα και θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στην εκπαίδευση των τυφλών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ