Πέμπτη 5 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΤΕ
Ψηφοθηρικό «καρότο» για 1.600 έκτακτους

Με ένα ακόμα φιρμάνι της, η διοίκηση του ΟΤΕ ανακοίνωσε τους όρους αοριστικοποίησης ενός μόνο τμήματος εργαζομένων, που εδώ και χρόνια απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και γίνονται αντικείμενο ακόμα πιο σκληρής εκμετάλλευσης.

Η απόφαση προβλέπει ότι οι γενικοί διευθυντές θα προτείνουν ποιοι θα προσληφθούν σύμφωνα με τις ανάγκες των υπηρεσιών. Χωρίς να λέει πόσοι θα προσληφθούν, ποιες είναι οι ανάγκες και τι θα γίνει με όσους δεν προσληφθούν, που είναι και οι περισσότεροι. Οι έκτακτοι αυτή τη στιγμή φθάνουν περίπου τους 1.600 και υπάρχει εκτίμηση ότι δε θα προσληφθούν πάνω από 600. Παραπέρα, για όσους προσληφθούν δε θα λαμβάνεται υπόψη η προϋπηρεσία τους ενώ εξαιρούνται από την όλη διαδικασία τα τρίωρα, οι εργαζόμενοι μειωμένης απασχόλησης.

Η ΕΣΚ ΟΤΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ αξιοποιείται μεταξύ άλλων και για τη διοχέτευση ψήφων στον «κορβανά» της ΝΔ, κάτι που είχε γίνει και επί ΠΑΣΟΚ. Απαιτεί τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις και καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα του δικομματισμού και όσους στηρίζουν το νέο εργασιακό μεσαίωνα και το βάθρο του, την ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ