Τετάρτη 30 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Πολιτιστικές Συναντήσεις» στην Ανοιξη

«Οιδίπους Τύραννος» από το Εθνικό Θέατρο
«Οιδίπους Τύραννος» από το Εθνικό Θέατρο
Με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας «Πολιτιστικής Πολιτείας» στην «καρδιά» της ΒΑ Αττικής, το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο της κοινότητας Ανοιξης «Ο Ησίοδος» διοργανώνει τις «Παγκόσμιες Πολιτιστικές Συναντήσεις».

Ο κύκλος των φετινών εκδηλώσεων περιλαμβάνει την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου με τον «Οιδίποδα Τύραννο» στις 9/9, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, και πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Βαλτινό.

Στις 10/9, ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα συναντηθούν στη σκηνή με μια κοινή συναυλία που θα περιλαμβάνει ένα συνδυασμό των πλήρων προγραμμάτων των δύο καλλιτεχνών.

Στις 17/9 θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια μεγάλη καλλιτεχνική συνάντηση. Πρόκειται για την «εμπνευσμένη παρέμβαση» του Σταύρου Ξαρχάκου στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, η οποία θα παρουσιαστεί από την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, με τίτλο «Ο Επιτάφιος και τα Λαϊκά του Μίκη Θεοδωράκη».

Ολες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κοινοτικό Θέατρο Ανοιξης «Ο Ησίοδος», με ώρα έναρξης 9μ.μ. και με κοινό - και συμβολικό - εισιτήριο στην τιμή των 2.000 δραχμών. Εισιτήρια ήδη προπωλούνται στην πλατεία Συντάγματος, στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι, στην πλατεία Κηφισιάς, στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στην Ανοιξη και στο ραδιοφωνικό σταθμό «Γαλαξίας», Πύρρωνος 12, Κάτω Ηλιούπολη.

Για την κατασκευή της «Πολιτιστικής Πολιτείας» έχουν ήδη παραχωρηθεί 30 στρέμματα από την κοινότητα Ανοιξης και έχει ετοιμαστεί μια προμελέτη, η οποία περιλαμβάνει ανοιχτό, πέτρινο θέατρο, αίθουσα συναυλιών, αίθουσες δημιουργίας και εικαστικών εκθέσεων, μικρό πειραματικό θέατρο και χώρο μόνιμης έκθεσης βιβλίου. Η ιδέα ξεκίνησε από την πρόταση του Μίκη Θεοδωράκη να δημιουργηθεί ένα κέντρο σύγχρονης ελληνικής μουσικής, με κύριο μέλημά του τη μελοποίηση της ποίησης.

Η κοινότητα και το πολιτιστικό της κέντρο - του οποίου επίτιμος πρόεδρος είναι ο Μίκης Θεοδωράκης - έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη ανθρώπων της μουσικής, του θεάτρου και των εικαστικών για τη δημιουργία μιας αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρίας, που θα διαχειρίζεται την πολιτιστική πολιτεία σαν ανεξάρτητος φορέας. Οι «Παγκόσμιες Πολιτιστικές Συναντήσεις» ξεκίνησαν το περσινό καλοκαίρι σαν ένα εξαετές πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, με στόχο να στηρίξουν τη δημιουργία της πολιτιστικής πολιτείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ