Τετάρτη 11 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Σήμανση» για τις επαναλήψεις εκπομπών

Οι νέοι ιδιοκτήτες του «Planet» ζήτησαν χρόνο για την αναδιάρθρωση του σταθμού

Για την πορεία του ραδιοφωνικού σταθμού «Planet» που πλέον ανήκει στο ζεύγος Αγγελοπούλου, ενημέρωσε τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ιωάννη Λασκαρίδη το νέο μέλος του ΔΣ του «Planet» Γιάννης Παπουτσάνης.

Με τη σειρά του ο Ιωάννης Λασκαρίδης ενημέρωσε χτες τα μέλη του ΕΣΡ για τη συνάντηση που είχε με τον Γ. Παπουτσάνη. Ο σταθμός, όπως είπε το μέλος του ΔΣ του «Planet», θα ανανεώσει τον εξοπλισμό του και το πρόγραμμά του. Ζήτησε πίστωση χρόνου από το ΕΣΡ, αφού όπως είπε τα μηχανήματα θα έρθουν από το εξωτερικό. Στο ΕΣΡ δεν είχε κατατεθεί ακόμη ο φάκελος αγοραπωλησίας του σταθμού και όλα βρίσκονται στο προσύμφωνο, το οποίο από την πρώτη στιγμή στάλθηκε στο ΕΣΡ.

Ο Ιωάννης Λασκαρίδης και χτες απαντώντας σε σχετική ερώτηση επιχείρησε να αιτιολογήσει για μία ακόμη φορά την απόφαση που είχε πάρει για ανάκληση της άδειας του σταθμού, απόφαση που στη συνέχεια την πήρε πίσω. Επανέλαβε ότι οι πρώην πλέον ιδιοκτήτες του σταθμού είχαν προσκομίσει τα έγγραφα που τους ζητήθηκαν τα οποία αφορούσαν και το δάνειο από την τράπεζα Πειραιώς. Φυσικά στη συνέχεια ο σταθμός άλλαξε χέρια και ανήκει πλέον στο Θόδωρο και στη Γιάννα Αγγελοπούλου, οι οποίοι δεν έχουν κρύψει και με δηλώσεις τους το ενδιαφέρον τους για τα ΜΜΕ.

Στη χτεσινή του συνεδρίαση το ΕΣΡ συζήτησε για το θέμα των επαναλήψεων των εκπομπών, αφού πλέον με επαναλήψεις σίριαλ και εκπομπών διαμορφώνουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί τα προγράμματά τους. Το ΕΣΡ προβληματίζεται για τη σήμανση των εκπομπών πολλές από τις οποίες από τη νυχτερινή ζώνη, έχουν μεταφερθεί σε άλλες ζώνες όπως στη μεσημεριανή και στην απογευματινή. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης είπε ότι ενδεχομένως να έχουν αφαιρεθεί ορισμένες σκηνές για τις οποίες οι εκπομπές μεταδίδονταν στις βραδινές ώρες. Το ΕΣΡ, όπως ανέφερε ο πρόεδρός του, θα ελέγξει εάν έχει αλλάξει η σήμανση των εκπομπών.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 88.000 ευρώ επέβαλε χτες το ΕΣΡ σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς. Ανακάλεσε την απόφασή του να κλείσει ο τηλεοπτικός σταθμός SBC αλλά του επέβαλε πρόστιμο 40.000 ευρώ. Στο Melodi FM Μαγνησίας επέβαλε πρόστιμο 3.000 ευρώ για παρεμβολές στην ΕΡΤ, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ για την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου «Αποδείξεις» 30.000 ευρώ για συλλογή στοιχείων με αθέμιτα μέσα. Στον ORT TV Νομού Ηλείας επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ για αναξιοπρεπή συμπεριφορά τηλεπαρουσιαστή για πρόσωπο που δε συμμετείχε στην εκπομπή.

Εν τω μεταξύ οι ειδικοί επιστήμονες του ΕΣΡ με επιστολή τους διαμαρτύρονται για την «αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζονται τα μισθολογικά τους αιτήματα», αφού όπως αναφέρουν, από το 1999 μέχρι σήμερα εργάζονται χωρίς να τους αναγνωρίζεται χρονοεπίδομα και χωρίς αναπροσαρμογή της ειδικής πρόσθετης αμοιβής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέρα ...προστίμων (2008-05-07 00:00:00.0)
Στο επίκεντρο η ορθή χρήση της γλώσσας (2008-02-27 00:00:00.0)
«Αυλαία» για φέτος με πρόστιμα (2007-12-19 00:00:00.0)
Πρόστιμα για τη φίμωση του ΚΚΕ (2007-06-20 00:00:00.0)
Ελεγχος στο «Channel 9» (2006-11-01 00:00:00.0)
Κάλλιο αργά παρά ποτέ... (2003-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ