Τετάρτη 30 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ενισχύουν το μηχανισμό καταστολής

Ανησυχητικά ενισχύονται οι μηχανισμοί καταστολής στη Θεσσαλονίκη με πρόσχημα την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και απώτερο σκοπό την αντιμετώπιση του λαϊκού κινήματος. Σύντομα πρόκειται να μετατεθούν στη Θεσσαλονίκη 300 «ειδικοί φρουροί» για τη φύλαξη «ειδικών στόχων» και φυλακών. Ηδη συστάθηκαν δύο νέες «ειδικές ομάδες» και ενισχύθηκε το Τμήμα Αντιμετώπισης Εκβιαστών.

Επίσης, είναι έτοιμος ο νέος χάρτης που προβλέπει τη λειτουργία 13 Αστυνομικών Τμημάτων εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος και ισάριθμων Τμημάτων Ασφαλείας. Ακόμη, προβλέπεται ότι θα καταργηθούν οι αστυνομικοί σταθμοί, οι αρμοδιότητες των οποίων θα περάσουν στα 15 τμήματα μεικτής αστυνόμευσης που θα λειτουργήσουν περιφερειακά. Τα Αστυνομικά Τμήματα θα ασχολούνται μόνο με θέματα τάξης και τα αυτόνομα πλέον Τμήματα Ασφαλείας με θέματα καταστολής και πρόληψης της εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο λειτουργίας της 65ης ΔΕΘ η ΑΔ ανακοίνωσε αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης μέσα και έξω από τους χώρους της Εκθεσης, ενώ ήδη το τελευταίο διάστημα, οι αστυνομικές αρχές έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα εντατικό πρόγραμμα ελέγχων, περιπολιών και μπλόκων σε δεκάδες σημεία της Θεσσαλονίκης, στο όνομα της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της διαρκώς αυξανόμενης εγκληματικότητας που αποδίδεται στους λαθρομετανάστες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ