Σάββατο 14 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«VIVARTIA»
Στη «Marfin Group» το 30%

Με μια πολύ μεγάλη οικονομική συμφωνία και στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, ο πρόεδρος της VIVARTIA Δ. Δασκαλόπουλος ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, με το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου, το 30% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας θα πωληθεί στη MARFIN INVESTMENT GROUP (MIG), σαουδαραβικών συμφερόντων.

Η συμφωνία που «μαγειρευόταν» καιρό, όπως ανακοινώθηκε χτες το απόγευμα, προβλέπει την εξαγορά του 30% των μετοχών της VIVARTIA από την MIG με 25 ευρώ ανά μετοχή. Χτες, μέχρι που ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών στο Χρηματιστήριο ενόψει της ανακοίνωσης της συμφωνίας, η τιμή της μετοχής ήταν 18,4 ευρώ. Το μετοχικό κεφάλαιο της VIVARTIA αποτελείται από 73 εκατ. μετοχές, οπότε η συναλλαγή αφορά 21,9 εκατ. μετοχές αντί συνολικού τιμήματος 547 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τους δύο ομίλους.

Ο Δ. Δασκαλόπουλος παραμένει εκτελεστικός πρόεδρος της VIVARTIA και μέτοχος με 5,1%. Ο Σ. Θεοδωρόπουλος παραμένει διευθύνων σύμβουλος και μέτοχος με 1,3%. Ο επικεφαλής της MIG Α. Βγενόπουλος θα αναλάβει τη θέση του μη εκτελεστικού αντιπροέδρου. Ο Δ. Δασκαλόπουλος δήλωσε ότι «σύμφωνα με τις απαιτήσεις της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, στην επιχειρηματική δραστηριότητα έχουν, πλέον, μεγάλη σημασία το μέγεθος, η διεθνοποίηση και ο επιτυχής συνδυασμός οράματος, επάρκειας διοίκησης και κεφαλαιακής ισχύος». Η συμφωνία, συμπλήρωσε, «σηματοδοτεί μια νέα περίοδο έντονης και ταχείας ανάπτυξης της VIVARTIA, με στόχο να καταστεί μια από τις μεγαλύτερες ομοειδείς εταιρείες στον κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ