Τρίτη 17 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Απαιτούν τα δεδουλευμένα

Τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς επιστράτευσε ο δήμαρχος Πειραιά, Π. Φασούλας, για να σπάσει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει από την περασμένη βδομάδα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Πειραιά, καθώς εδώ και 7 μήνες, ο δήμαρχος Πειραιά Π. Φασούλας «εκλεκτός» του ΠΑΣΟΚ, δεν τους έχει καταβάλει δεκάρα από την εργασία τους κατά τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες και τα λεφτά των υπερωριών. Οι περίπου 250 εργαζόμενοι, απομονώνοντας τη συμβιβασμένη πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ της διοίκησης του σωματείου τους, συγκρότησαν Επιτροπή Αγώνα και έχουν πάρει την υπόθεση στα χέρια τους. Ξεκίνησαν τον αγώνα τους το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιούλη, αντίστοιχα, απέχοντας από την εργασία. Μετά την αδιαλλαξία του δημάρχου, ο οποίος αρνήθηκε ακόμα και να τους δεχτεί, επανήλθαν με νέα αποχή το περασμένο Σαββατοκύριακο και όπως αποφάσισαν η αποχή θα συνεχιστεί επ' αόριστον.

Η δημοτική αρχή του Π. Φασούλα «απάντησε» στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων με αυταρχισμό και τρομοκρατία, επιστρατεύοντας, σε συνεργασία με την κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Δημοσίας Τάξης ακόμα και τα ΜΑΤ. Το απόγευμα του Σαββάτου, 14 του μήνα, έστειλε στο αμαξοστάσιο του δήμου αστυνομικές δυνάμεις και εργαζόμενους με δίμηνη σύμβαση, ανάμεσα στους οποίους ήταν ακόμα και ο προσωπικός του οδηγός, για να «σπάσουν» την κινητοποίηση και να κινήσουν τα απορριμματοφόρα. Τα ξημερώματα της Κυριακής, 15 Ιούλη, έφτασε να στείλει έξω από την πύλη του αμαξοστασίου και δύο κλούβες των ΜΑΤ, ενώ την Κυριακή το απόγευμα εμφανίστηκαν και δύο εισαγγελείς. Κάτω από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, η προσπάθεια του «πράσινου» δημάρχου να ανακόψει τον αγώνα των εργαζομένων έχει πέσει στο κενό.

Απλήρωτοι και στο «Κανάλι 1»

Και δεν είναι μόνον οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Ο Π. Φασούλας δείχνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πλήρως ταυτισμένο με την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, που θέλει τους δήμους αντεργατικούς μηχανισμούς, έχει απλήρωτους και τους εργαζόμενους (δημοσιογράφους, τεχνικούς και υπαλλήλους) στο τοπικό «Κανάλι 1», οι οποίοι από την περασμένη βδομάδα έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας, αλλά και τους εργαζόμενους στη Δημοτική Επιχείρηση.

Απέναντι σε αυτά, η αγωνιστική παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ ζήτησε χτες την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ, προκειμένου να ληφθούν άμεσα αποφάσεις, με κατεύθυνση την καταδίκη της αυταρχικής στάσης της δημοτικής αρχής Πειραιά και την οργάνωση κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ