Τετάρτη 18 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ξεχωρίζουμε..!

Απογευματάκι της Τρίτης, 10ης του Ιούλη, με πλήρη εξέλιξη στα μπάνια του λαού, του ...αποκοιμισμένου κι αποκαμωμένου, δυστυχώς, λαού στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στην ταξική, δηλαδή, Ελλάδα, κάθομαι σε μια όμορφη παραλία της Αχαΐας, πίνοντας ένα ελληνικό καφεδάκι (ευτυχώς σερβίρουν κι απ' αυτό, αγριοκοιτάζοντας κάπως, τι να κάνουμε; θα μας επιβάλει η ΕΕ τι θα πίνουμε και τι θα τρώμε!), κάθομαι, λέω, σε μια όμορφη παραλία πίνοντας καφέ, ακριβώς, γιατί ο οικογενειακός οικονομικός προγραμματισμός μού είχε βάλει φραγμό ακόμη και στη σκέψη να παραγγείλω ένα ουζάκι με έναν υποτυπώδη, έστω, μεζέ που, αλήθεια, σύντροφοι και συντρόφισσες, τόσο πολύ λαχταρούσα. Κάθομαι και παρακολουθώ την άλοχό μου και τα τσορομπίλια, που κολυμπούν στη θάλασσα και παίζουν ανέμελα..!

Χάνομαι, πραγματικά, στη γαλαζόμορφη θέα. Αναπολώ, ονειρεύομαι, στοχοποιώ τη σκέψη μου! Κι εκεί, που άρχισα να διαβάζω - ρουφώντας στην κυριολεξία την εφημερίδα της αλήθειας, τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ - νάσου, ξεπετάχτηκε απ' τ' αριστερά μου, όχι ως ερίφιο, ένας φίλος απ' τα παλιά, συμμαθητής στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο (1973 - 1979) και, αφού ξεκινήσαμε από την οικογενειακή και επαγγελματική κατάσταση του καθενός μας, αρχίσαμε την πολιτική κουβέντα που δεν άργησε ν' ανάψει για τα καλά...

-- Εγώ πιστεύω, ρε Βασίλη, πως όλοι τους είναι ίδιοι!

..........

Σύντροφοι και συντρόφισσες - είπα και στο φίλο μου και θαρρώ πως τον έπεισα, είναι άλλωστε καλοπροαίρετος άνθρωπος - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΙΔΙΟΙ. Και, κυρίως, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΙΔΙΑ!

Τούτο, φίλες και φίλοι μου, πρέπει να το καταλάβουν οι πάντες. Το Κόμμα μας, το ιστορικό κι ηρωικό κίνημά μας, το ΚΚΕ, διαφέρει απ' όλα τ' άλλα κόμματα! Ξεχωρίζει, γιατί η πατριωτική του στοχοπροσήλωση, η γνήσια λαϊκή του καταβολή, η μοναδική του κοινωνική πολιτική, η νέου τύπου ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ δημοκρατία που επαγγέλλεται, η τίμια στάση του να λέει ΟΧΙ στις επιταγές των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ, η αντίθεσή του στην ντόπια οικονομική ολιγαρχία, που διαφεντεύει (=καταδυναστεύει) το λαό μας και νέμεται για πάρτη των λίγων τον ιδρώτα των πολλών κ.ά. είναι στοιχεία που φωνάζουν με στεντόρεια φωνή κι εύηχο ηχόχρωμα ότι το ΚΚΕ ξεχω-ρί-ζει-ει!

Ναι, σύντροφοι και συντρόφισσες, το ΚΚΕ κι οι άνθρωποί του, από την πιο μικρή σε μέλη ΚΟΒ μέχρι την ΚΕ και τους βουλευτάδες του (μας) ποτέ δεν μπλέχτηκαν ούτε σε χρηματιστήρια, ούτε σε κουμπάρους κι ομόλογα, ούτε σε βρώμικες υποθέσεις κάτω από το ...τραπέζι. Γιατί, όλοι αυτοί, όλοι εμείς - και δεν είναι καθόλου εγωιστικό - κάνουμε δημόσια πολιτική και καθάρια, όχι εν κρυπτώ και παραβύστω, όπως οι των αστικών κομμάτων... Γιατί, ξεκινώντας από μια μοναδική σε σύλληψη εσωκομματική δημοκρατία, φανερώνουμε τις πολιτικές μας θέσεις και καλούμε σε εποικοδομητικό διάλογο κι όχι στημένο μονόλογο (βλέπε το πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ)! Γιατί, όλοι οι άνθρωποι του ΚΚΕ δεν κάνουμε δημοσιοσχεσιτισμό και επικοινωνιακή πολιτική του στιλ των ...οίκων μόδας αλλά ουσιαστική πολιτική επί των προβλημάτων του λαού μας!

Ναι, σύντροφοι και συντρόφισσες, ΕΜΕΙΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ, για όλα τα παραπάνω και για αμέτρητους, στην κυριολεξία, ακόμα λόγους. Γι' αυτό, και δεν πτοούμαστε και συνεχίζουμε τον τίμιο αγώνα. Γιατί, όπου να 'ναι το κτήνος του απάνθρωπου αστισμού ψυχορραγεί. Κι είναι νομοτέλεια αυτό..!


Βασίλης Π. ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ