Τετάρτη 18 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κόντρα ΕΛ.ΑΣ. - συνδικαλιστών

Εγγραφο... συνετισμού του συνδικαλισμού στην Αστυνομία. Το αρχηγείο της με απόφασή του ζητά από τις αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας να του γνωστοποιηθούν τα πλήρη στοιχεία αστυνομικών, ειδικών φρουρών και συνοριακών φυλάκων, που έχουν εκλεγεί ως εκπρόσωποι σε πρωτοβάθμιες ή δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Συγκεκριμένα το έγγραφο του κλάδου οργάνωσης και ανθρώπινου δυναμικού της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού απευθυνόμενο προς όλες τις αστυνομικές Διευθύνσεις, πλην της ΓΑΔΑ, και με θέμα: συνδικαλισμός αστυνομικών, ειδικών φρουρών και συνοριακών φυλάκων, αναφέρει: «Παρακαλούμε όπως μέχρι 16/7/2007, μας γνωρίσετε στοιχεία αστυνομικών, ειδικών φρουρών και συνοριακών φυλάκων, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της περιφέρειάς σας και έχουν εκλεγεί ως εκπρόσωποι σε πρωτοβάθμιες ή δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Από ζητούμενα στοιχεία παρακαλούμε να προκύπτουν: Ονοματεπώνυμο εκπροσώπου, μητρώο, η συνδικαλιστική οργάνωση που έχει εκλεγεί, το είδος εκπροσώπου (πρόεδρος, γραμματέας, μέλος κλπ) καθώς και υπηρεσία που υπηρετεί».

Συνδικαλιστές αστυνομικοί χαρακτήριζαν χτες το έγγραφο ως ιδιότυπο φακέλωμα, ενώ υποστηρίζουν ότι οι ενώσεις των αστυνομικών έχουν τη δυνατότητα να ενημερώσουν τις υπηρεσίες στις οποίες υπηρετούν, ώστε να τηρούνται τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα στα πλαίσια του προγραμματισμού και του σχεδιασμού που γίνεται. Με χτεσινό δελτίο Τύπου το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίζεται πως εφαρμόζει πάγια διαταγή του 1999, στα πλαίσια της επικαιροποίησης των στοιχείων που αφορούν τους συνδικαλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ