Τετάρτη 18 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τελευταίο «χαίρε» στον Τάκη Χιουρέα

«Εφυγε», στα 94 χρόνια του, ο εκπαιδευτικός, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, φίλος και οπαδός του ΚΚΕ Τάκης Χιουρέας, μαχητής για τα κομμουνιστικά ιδανικά μέχρι που έκλεισε τα μάτια του.

Στην Καλλιθέα υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Δημοτικής Παράταξης (ΔΔΕ) και για πολλά χρόνια πρόεδρός της. Επί 30 και πλέον χρόνια, υπήρξε αντιπρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Καλλιθέας. Μέλος της Διοίκησης του Φορέα Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών, συγγραφέας βιβλίων και συνεργάτης - αρθρογράφος του «Ρ», κυρίως για θέματα Παιδείας.

Στην κηδεία του, που έγινε στις 16.7.2007 από το νεκροταφείο Καλλιθέας, παραβρέθηκαν εκτός από τους οικείους του συγγενείς και πλήθος συναγωνιστών, φίλων και συντρόφων του. Για τη συμμετοχή του στον αντιφασιστικό αγώνα, αλλά και στους κοινωνικοπολιτικούς αγώνες μίλησαν οι: Βασίλης Δημόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της ΔΔΕ και στέλεχος του ΚΚΕ, ο Ερρίκος Βακαλόπουλος από την ΠΕΑΕΑ Καλλιθέας, ο εκπρόσωπος της Πανηπειρωτικής, καθώς και ο δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης. Παραβρέθηκε και τον αποχαιρέτησε πλήθος συμπολιτών του της Καλλιθέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ