Κυριακή 22 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Δάνειο για μια βουτιά...

Ολο και περισσότεροι νέοι βλέπουν τις διακοπές με κιάλια, καθώς δεν καταφέρνουν να «αποδράσουν» έστω και για λίγες μέρες από την Αθήνα. Η λέξη «διακοπές» για πολλούς νέους εργαζόμενους και εργαζόμενες έχει καταντήσει είδος πολυτελείας, αφού το εισόδημά τους «είναι της πλάκας», σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις τους «που μόνο για πλάκα δεν είναι», δεν επιτρέπουν ένα τέτοιο έξοδο.

Σε καφετέρια των Εξαρχείων, οι δύο σερβιτόροι, ο Μάκης 23 ετών και η Τάνια 22 ετών, όταν τους ρωτήσαμε «πού θα πάνε διακοπές φέτος», έδειξαν το χώρο της καφετέριας. Παιδιά από την επαρχία και οι δύο, δουλεύουν για να μπορούν να σπουδάσουν στην Αθήνα, το χειμώνα δουλεύουν τα Σαββατοκύριακα, το καλοκαίρι κάθε μέρα για να μαζέψουν κάποια από τα χρήματα της νέας χρονιάς. Οι «διακοπές» τους είναι καμιά βουτιά στις κοντινές παραλίες της Αττικής, λίγο πριν πάνε στη δουλιά...

Στο διπλανό τραπέζι απολαμβάνουν τον καφέ τους δύο φίλοι, μεγαλύτεροι σε ηλικία, 31 ετών ο Διονύσης και η Σοφία 32 ετών. Οι διακοπές και των δυο τους δε θα υπερβούν τη μία εβδομάδα και αυτή σε σπίτια φίλων από την επαρχία όπου θα έχουν εξασφαλισμένη τη διαμονή. «Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια φέτος πήραν φωτιά, 150 ευρώ με τη μηχανή για να πας Κρήτη και παίρνω μισθό 380» λέει ο Διονύσης, «ακόμα και το κάμπινγκ πλέον το πληρώνεις ακριβά, 10 και 15 ευρώ το κεφάλι ζητάνε» λέει η Σοφία. Ενας μήνας διακοπές, και για τους δύο, είναι «άπιαστο όνειρο», αφού το κόστος για κάτι τέτοιο «θα μπορούσε να καλυφθεί μόνο με ..."διακοποδάνειο". Ε, όχι και δάνειο για μια βουτιά. Καλύτερα σπίτι στην Αθήνα, που το καλοκαίρι την απολαμβάνεις χωρίς τους κατοίκους της...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ