Τρίτη 24 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
Ανοίγει τον ασκό του Αιόλου...

Να παλέψουν ενάντια στην Υπουργική Απόφαση που καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας καλεί τους εργαζόμενους η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ

Αγωνιστικό κάλεσμα στους εργαζόμενους των Οργανισμών Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης (ΟΛΠ, ΟΛΘ) και σε όλους τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν την πάλη τους για να ανακληθεί η κοινή Υπουργική Απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ που τινάζει στον αέρα τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας του προσωπικού στα δύο λιμάνια, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ. Η ΚΟΠ καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους «ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής και των φορέων της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να διεκδικήσουν με το ταξικό εργατικό κίνημα μόνιμη και σταθερή δουλιά, με ουσιαστικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία, Πρόνοια, Εκπαίδευση, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας».

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η Υπουργική Απόφαση, που προβλέπει ότι οι διοικήσεις των ΟΛΠ και ΟΛΘ θα καθορίζουν τους όρους αμοιβής των νεοπροσλαμβανόμενων, δεν πλήττει μόνο τους εργαζόμενους στα λιμάνια, αλλά ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για να προωθηθούν αντίστοιχες αντιδραστικές αλλαγές σε όλες τις ΔΕΚΟ με ανάλογες υπουργικές αποφάσεις. «Στρέφεται γενικότερα ενάντια στο σύνολο των εργαζομένων και στη συλλογική δράση της εργατικής τάξης» και στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας εφοπλιστών και μονοπωλίων, «παραβιάζει κατάφωρα τη διεθνή και εθνική εργατική νομοθεσία», θεμελιώδη μισθολογικά και κοινωνικά δικαιώματα, που με πολύχρονους αγώνες και θυσίες κατάκτησε η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι.

Ανάλογες ευθύνες - όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση - φέρει και το ΠΑΣΟΚ, που ως κυβέρνηση, με τη στήριξη της ΝΔ πρωτοστάτησε στο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων και την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. Επιπλέον, «το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, με την ψήφιση στην πρόσφατη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 12 Ιούλη 2007 της σχετικής έκθεσης για τη μελλοντική ναυτιλιακή πολιτική της ΕΕ, συμφωνούν στο ξεπούλημα των λιμανιών και σε μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους».

Τέλος, η ΚΟΠ υπογραμμίζει: «Χρειάζονται ριζικές αλλαγές, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις τα λιμάνια να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία και να αξιοποιηθούν για τη λαϊκή ευημερία» και καλεί τους εργαζόμενους «με τους αγώνες και με την ψήφο τους να ενισχύσουν το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ